Myndigheter kapitulerar

Myndigheter kapitulerar

Det verkar som om olika myndigheter kapitulerar. Att alltid skylla på personalbrist skapar definitivt inget förtroende hos allmänheten. Rättsväsendet prioriterar hårt. Det är väl tack vara metoo- uppropet, som våldtagna kvinnor över huvud taget får komma till tals, och föra ogärningsmän inför skranket. Men när äldre och lärda män tycker, att man lever i en farlig värd på grund av bestraffningar. Ja, då inser nog även den mest naive och blyge ungkarlen att det spårat ur för länge sedan.  Om det är kvinnor, som kan skapa ordning och reda i samhället, då är det många män som bör bytas ut. Många områden kan jämföras med den före detta negligerade kvinnokampen. Många brott sker helt synliga varje dag. Laglydiga medborgare både hör och ser det hända.

LÄS MR: Uber en källa för skattefusk

Det är naturligt att anmäla till berörda myndigheter och Polis. De vill ju ha det så. Men det händer inget. Man medger att problemen är kända men tyvärr inte prioriterade. Och samma tongång går igen hos praktiskt taget alla myndigheter. Det är till exempel naivt att tro att skatt skall betalas för nöjes skull. myndigheter kapitulerar. Den organiserade brottsligheten höjer nog ett ögonbryn, när sådant uttalas från politiskt håll. Fast är det bara miljardsvindel, som engagerar olika myndigheter, så är det ju fritt fram för miljonsvindlerier. Det är en farlig utveckling som pågått i många decennier. Och det har gått så långt att små seriösa företag överväger att byta bana. Att vara en seriös skattebetalande företagare och konkurrera under dagens betingelser blir till slut meningslöst.

LÄS MER: Biltjuvens nya sätt att knycka bilen

Det finna många områden där den organiserade brottsligheten har slagit rot. Det räcker att beskriva ett av dem. Man kan ju, med lite fantasi, jämföra många med de ökande våldtäkterna tills kvinnorna slog näven i bordet. Det är handeln med begagnade och defekta bilar. Många av dessa lyckas ligorna komma över efter att ägaren i god tro beställt transport till en bilskrot. Att med falsarier ändra ägare på registreringsbeviset är enkelt. Därefter finns många möjligheter för brottslig verksamhet. En stor del går som illegal utförsel. För detta krävs en målvakt som står för den avställda ”skrotbilen”. När för många sådana har hopats hos Transportstyrelsen avregistreras samtliga inom vissa årsklasser. De ägare av veteranbilar, som av bara farten strukits, får på begäran tillbaka registreringsbeviset. Men spåren till den brottsliga verksamheten sopas undan.

Det verkar som om olika myndigheter kapitulerar. Att alltid skylla på personalbrist skapar definitivt inget förtroende hos allmänheten.
Det verkar som om olika myndigheter kapitulerar. Att alltid skylla på personalbrist skapar definitivt inget förtroende hos allmänheten.
LÄS MER: Målvakternas inträde bland skrotbilar

Handeln med begagnade och billiga bilar ökar. De bilar som säljs har både medvetna och omedvetna tidigare ägare. En sådan kan upptäcka sin skrotade bil i trafik. Gemensamt har de figurerat i ”skattefri” verksamhet. Och detta mycket öppet. Många känner till dessa förhållanden, men uppskattar det inte som skattebetalare. Precis som man förr var oförstående till myndigheters negligering av våldtäkter är man det nu för andra brott. Det är oerhört förvånande att se miljonbelopp försvinna i fiktiva enmansföretag, som finns i hundratals. Man kan förstå att myndighetspersoner tycker att det är lätt för andra att klaga och kritisera. Ja, men förslaget är enkelt. Lyssna och lär av metoo-uppropet. Det belyser vad ett resolut ingripande kan resultera i. Plötsligt visade man intresse av att ta itu med problemen. Och visa för överträdare, som orsakar fysisk, psykisk eller ekonomisk skada, att det verkligen är en ”farlig värld” att leva i. Då kan samhället börja fungera som det är tänkt igen. Myndigheter kapitulerar.

LÄS MER: Köpare av begagnade bilar klagar mest