Bilskrot Göteborg

Bilskrot Göteborg

Bilskrot Göteborg när du ska skrota bilen, Ring 031-94 37 60 för att boka hämtning av din skrotbil. Lämna bilen själv till en auktoriserad bilskrot så kanske dom betalar ut en ersättning för skrotbilar. När skrotbilen hämtas utgår ingen ersättning för bilen. Skrotbilens materialvärde bekostar då bärgningen till skroten. Vi är ett bärgningsföretag som hämtar skrotbilar gratis och ingen bildemontering därför sker ingen försäljning av reservdelar. Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en förbrukad bil.

Bilbärgning Gbg AB betalar för defekta, krockade bilar som är nyare än 2006. Besök hemsida bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning hos en auktoriserad bilskrot.
LÄS MER: Även bilar som inte fungerar går att sälja

Lagkrav för bildemontering Göteborg

Skrotföretag i Göteborg som sysslar med bildemontering och skrota bilen Göteborg måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning med att plocka ner delar och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler på Bilskrot Göteborg.

Bildemontering Göteborg-Skrota bilen-Skrotning av bil, Hos Uffes bilskrot i Varekil på Orust kan du lämna bilen för skrotning.
Bildemontering Göteborg-Skrota bilen-Skrotning.
LÄS MER: Hur funkar det att lämna bil till skrot

Kontrollera alla bilskrot Göteborg för att jämföra utbud och priser på reservdelar och begagnade delar.  Hos bildelsbasen och laga kan man köpa begagnade delar på nätet.  Även betalningen du får när du skrotar bilen varierar kraftigt och det kan löna sig att kontakta olika aktörer för att få bäst betalt. Anlita alltid godkända aktörer som är auktoriserade även om betalningen är sämre för att få en problemfri skrotning av din bil. Det är bara auktoriserade bilskrotar som kan avregistrera bilen från bilregistret hos Transportstyrelsen.

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information om bilskrot Göteborg klicka här skrota bilen Göteborg.

One thought on “Bilskrot Göteborg

Kommentarer inaktiverade.