Limousine historisk lyxbil

Limousine historisk lyxbil

Limousine historisk lyxbil. En limousine är en förlängd personbilsvariant. För det mesta tillverkad för lyxiga färder. De amerikanska företagen Chrysler och Bently startade produktionen redan på 1930-talet. De flesta bilföretagen följde i spåren. Även om de flesta anlitade speciella företag för ombyggnationer av standardbilar. På grund av detta försämrades ofta kvaliteten och livslängden förkortades väsentligt. Ofta måste man skrota bilen i förtid. Och transporter till närmaste bilskrot var legio. Men många olika skapelser såg dagens ljus genom superrika beställare med egna önskemål om designer. Rekordet, som hålls av Hollywoods Car, är svårslaget. En Cadillac är grundmodellen för en 30 meters lång limousine med 26 hjul. Den kan jämföras med den 11,5 långa vita Lincoln som registrerats som den längsta i vårt land.

LÄS MER: SKF, Kullager och dess historia i Göteborg

Limousine historisk lyxbil. Många har funderat över den speciella bilens namn och härkomst, även om det klingande uttalet avslöjar desamma. Det franska ordet limousin är idag benämning av en vid svängkappa som företrädesvis användes av franska herdar på medeltiden. Namnet finns dock i historien allaredan på 800-talet. Den benämner en provins som erövrades av Filip August år 1205. Men först 1589 ingick Limousin i franska kronans besittningar. Genom förläning erhöll provinsen under en tid benämningen grevskap. Limousin består av högland i centrala Frankrike Floden Vienne flyter genom området där staden Limoge blivit centralort. Staden har blivit världskänd för sin utveckling av emaljkonsten. Traktens ek som användes till fat för lagring av cognac har varit den mest betydande inkomstkällan.

LÄS MER: bilbältet en svensk uppfinning som räddar liv
Limousine historisk lyxbil. En limousine är en förlängd personbilsvariant. För det mesta tillverkad för lyxiga färder. De amerikanska företagen Chrysler och Bently startade produktionen redan på 1930-talet.
Limousine historisk lyxbil. En limousine är en förlängd personbilsvariant. För det mesta tillverkad för lyxiga färder. De amerikanska företagen Chrysler och Bently startade produktionen redan på 1930-talet.
LÄS MER: När är det mest ekonomiskt att byta bil

Nötkreaturen Limousin – den gyllenbruna eliten – härstammar från regionen. I Sverige har en avelstjur viktrekordet av 1,2 ton. Men mest känd är dock staden för bidraget av lyxbilen limousine.  Ombyggnaderna av bilar till limousiner har under modern tid utvecklats till mer standardiserade modeller. Detta har medfört att livslängden har förändrats radikalt. Med tillverkning i förlängnings- och svetsjiggar i förening med världsledande koncept har kvalitet och tillgänglighet säkerställts. Ägaren till en sådan lyxbil riskerar inte tvingas att skrota bilen i Göteborg förtid och förpassa den till närmaste skrotupplagNilsson Special Vehicles besannar standardiseringens betydelse. Med ombyggnaden av Volvo S80 genom 1340 mm förlängning och individuellt tillval har företaget lanserat en högkvalitativ limousine i världsklass.  Limousine historisk lyxbil.

LÄS MER: Volvo skrot med begagnade delar i Kungälv