IT-handeln ökar lavinartat

IT-handeln ökar lavinartat

IT-handeln ökar lavinartat Köp via nätet är ingen ny företeelse. Textilindustrin i Borås var tidigt på plats med många företag. Idag är Ellos kvar men lider av en allt hårdare konkurrens. Det stora genombrottet kom genom Blogget som öppnade dörren för privata aktörer. Att sälja/köpa nya och begagnade varor. Efterhand breddades marknaden genom fordonssektorn intåg. Det är utbudet av reservdelar som är den dominerande delen. Massor av företag som specialiserat sig på vissa bilmärken erbjuder priser som är lägre än motsvarande nya originaldelar. Elektronikindustrin har gjort sitt intåg med tusentals produkter.  

LÄS MER: Hitta bra begagnade bildelar på skroten

Idag finns praktiskt taget allt man behöver köpa någonstans på nätet. Allt från matvaror till beställningar av tjänster av allsköns karaktär. Det är i princip två faktorer som dessa IT-företag sätter högst i samband med kvalitet. Varan skall vara billig och den skall kunna levereras blixtsnabbt till kundens dörr. Många kvalitetsbegrepp undanträngs dock på grund av det låga inköpspriset. Det är av den anledningen många köpare trots allt känner besvikelse. Många produkter levereras från Kina som fullkomligt översvämmar världen idag. De är utan konkurrens billigaste och de levereras snabbt. Men de har i varje fall vid introduktionen hållit en undermålig kvalitet. Det finns en förklaring till den låga eller obefintliga kvaliteten på dessa produkter.

IT-handeln ökar lavinartat. Köp via nätet är ingen ny företeelse. Textilindustrin i Borås var tidigt på plats med många företag. Idag är Ellos kvar men lider av en allt hårdare konkurrens.
IT-handeln ökar lavinartat. Köp via nätet är ingen ny företeelse. Textilindustrin i Borås var tidigt på plats med många företag. Idag är Ellos kvar men lider av en allt hårdare konkurrens.
LÄS MER: Vad gör man med bilar som inte fungerar

Kinas produktutveckling har alltid bestått av kopiering av andra välkända märken. Man har blivit världsbäst på att kopiera designen. Ingen kan se om tillverkningen skett i Kina eller kanske Europa. Men materialets egenskaperna hos den kopierade produkten har man inte lyckats analysera. Det betyder att många produkter har låg eller saknar livslängd över huvud taget. 

LÄS MER: Är det miljösmart att köpa elbil

Jämförelse kan göras med Japans etablering på personbilsmarknaden. Karosserna rostade bort innan man hinna sätta sig i bilen som många uttryckte sig. vilket innebar att bilarna fick skrotas betydligt tidigare pågrund av dålig kvalite i metallen. Men idag är det inte många som klagar på japanska bilars kvalitet. Toyota räknas som en av dom främsta biltillverkare idag. Många köper Toyota bilar för att dom har bra andrhandsvärde. Det är dessa bilar som i allmänhet går längst innan det är dags att lämna bilen till ett bilskrotningsföretag. Men ett varningens finger höjs då det gäller kvaliteten. Så småningom kommer marknaden att självsanera sig själv även om det tar många år.

LÄS MER: Få kostnadsfri hämtning av din bil

Blogget, som kan liknas med en landsomfattande lanthandel, hyser inte motsvarande problem med att IT-handeln ökar lavinartat . Kunden kan åka till säljare för att på plats själv avgöra om varan är densamma. Som han har förväntat sig.