Hur skrotar man en bil

Hur skrotar man en bil

Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen. Det som behövs är följande,

1 Senast utfärdade registreringsbevis del 2 (Gula delen) Beställ nytt reg, bevis här

2 Giltigt legitimation

3 Om annan person skall skrota bilen än ägaren till bilen, krävs fullmakt av ägaren       Ladda ner fullmakt här

När du lämnar din skrotbil skall du få ett mottagningsbevis där det står att du har lämnat din bil och registreringsbevis för avregistrering. Det finns många företag som utger sig för att vara seriösa, men är enbart ute för att få tag i billiga bilar som dom kan sälja vidare. Eftersom man är tvungen att lämna registreringsbeviset när man skrotar bilen, finns det alltid en risk att bilen kommer ut i trafik igen, även när man har lämnat skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.

Det går alltid att kontrollera om bilen blivit skrotad hos Transportstyrelsen hemsida.  Man knappar in sitt registreringsnummer  och kontrollerar fordonsstatus. Om fordonsstatus är avregistrerad är bilen skrotad från bilregistret i annat fall är den inte det. Om du har lämnat din bil för skrotning, fått ett mottagningsbevis och fordonsstatus inte är avregistrerad=skrotad, kan du agera med polisanmälan mot företaget. Är det en auktoriserad bilskrot, kan du även vända dig till Länsstyrelsen. Länsstyrelsen kan dra tillbaka auktorisationen på företag som missköter sig.

Skrotbilar anses var farligt avfall, vilket innebär att transporten till skroten måste göras av ett företag som har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar. Detta gäller om du själv inte kan köra bilen till bilskroten.

 

Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen.
Hur skrotar man en bil, Det man skall tänka på är att man anlitar företag som har tillstånd från Länsstyrelsen att hantera skrotprocessen. www.bilskrotgbg.se har tillstånd från Länsstyrelsen för bärgning av skrotbilar.

En reaktion på ”Hur skrotar man en bil

Kommentarer inaktiverade.