Skrota bil fullmakt

Skrota bil fullmakt. Har du själv ingen möjlighet att skrota din bil kan du ge någon annan fullmakt att företräda dig tillfälligt. Fullmakten ger en person rätten att lämna bilen till en bilskrot för skrotning. Fullmakten kan vara begränsad till att bara gälla skrotning av bil. Fullmakten skall vara utformad så att bilens identitet framgår med registreringsnummer och bilmodell.

Huvudmannen skall skriva under fullmakten, registreringsbeviset del 2  och ta en kopia på huvudmannens körkort som ombudet skall använda för att skrota bilen. Bilen kan nu skrotas av ombudet hos en auktoriserad bilskrot. Bilen kommer då att avregistreras permanent på bilregistret hos Transportstyrelsen. Skall man skrota en bil som ägs av ett dödsbo krävs en fullmakt från dödsbodelägarna.

Klicka här för att ladda ner fullmakt för att skrota en bil
Klicka här för att läsa allt om fullmakter i olika sammanhang
Skrota bil fullmakt. Har du själv ingen möjlighet att skrota din bil kan du ge någon annan fullmakt att företräda dig tillfälligt. Fullmakten ger en person rätten att lämna bilen till en bilskrot för skrotning.
Skrota bil fullmakt. Har du själv ingen möjlighet att skrota din bil kan du ge någon annan fullmakt att företräda dig tillfälligt. Fullmakten ger en person rätten att lämna bilen till en bilskrot för skrotning.

Anlita auktoriserade aktörer vid skrotning av bilar

Vi är 2 st företag som samarbetar med att hämta och skrota bilar. Bilbärgning Gbg AB hämtar alla bilar som måste bärgas till skroten. Bilbärgning Gbg AB är auktoriserade hos Länsstyrelsen för bärgning av uttjänta fordon (farligt avfall).  Hämtnings område är från Kungsbacka till Uddevalla. 80% av alla bärgningar sker i Göteborgsområdet. Uffes bilskrot i Varekil på Orust är skroten som tar emot skrotbilarna. Uffes är en auktoriserad bilskrot som skrotar bilar miljövänligt. Hit kan man komma själv och lämna sin bil för skrotning. Här sker ingen försäljning av begagnade reservdelar utan enbart metallåtervinning av skrotbilarna. Skrota bil fullmakt behövs oavsett om bilen hämtas eller lämnas av någon annan än bilägaren.

Bilbärgning Gbg AB hämtar bilar där fullmakt behövs. Besök hemsidan bilskrotgbg.se för att ladda ner fullmakt så någon kan företräda dig när ni skrotar bilen. Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en förbrukad bil.
LÄS MER: Information om skrotfirmor i Göteborg