Vi köper din bil

Vi köper din bil. Är intresserade av all typer av bilar. Hos oss kan du sälja trasig, defekt eller krockad bil där bärgning ingår. Ni gör en online värdering på vår hemsida där ni beskriver fel och brister på bilen. Inom 24 timmar återkommer vi med ett bud. Om ni accepterar vårt erbjudande, möts vi där bilen är och färdigställer med betalning, ägarbyte. Betalning sker med swish eller kontantbetalning. Ägarbytet görs alltid till Bilbärgning Gbg AB Org. Nr. 559014-4449. Vår ambition är alltid att betala den summa som vi erbjudit, föresatt att korrekt information om brister och fel på bilen har framkommit.

Vi köper din bil

Vi köper din bil. Bilbärgning Gbg AB köper defekta, krockade bilar. Värdera bilen här. Bilar som har högre reparationskostnader än bilens värde erbjuder vi att bärga kostnadsfritt till en auktoriserad bilskrot.

Sälja bil på blocket eller Kvarndammen

I dag finns det många aktörer med budskapet ”vi köper din bil”. Även om det finns ett stort nationellt företag med samma varunamn finns det många uppköpare av bilar i alla klasser. Dyra lyxbilar till billiga defekta och skadade fordon efterfrågas dagligen på nätet. Så bilägare, som tänker sälja sin bil, har många alternativ att välja mellan. Stora nationella företag, som betalar direkt vid inlämning av ett fordon har stark konkurrens av företag som säljer på provisionsbasis. Ett sådant företag är Kvarndammen. Troligtvis kan en nyare bil betinga ett högre försäljningspris genom ett auktionsförfarande. Nackdelen är att ägaren måste vänta längre tid på köpeskillingen.

Under senare år har efterfrågan av begagnade bilar ökat lavinartat. Men det är billiga sådana som blivit attraktiva. Och det har en naturlig förklaring i den ökade folkmängden i den kategori, som vi köper din bil billigt som förstaval. Detta har skapat många nya företag med många nyanställda. Det negativa är att många fordon, som miljömässigt borde ha skrotats, återfinns i trafik. Men det ger en bilägare, av en bättre begagnad bil, möjlighet att erhålla en viss betalning Vid skrotning kan inte ägaren räkna med någon ersättning om bilen skall hämtas av bärgare. Inte heller behöver någon räkna med någon kostnad när seriösa aktörer anlitas.

Vi köper din bil om inte reparationskostnaderna är högre än bilens värde

Många gånger beslutas om skrotning när reparationskostnader visar sig höga efter en bilbesiktning som exempel. Skadade bilar med enbart trafikförsäkring kan hamna i samma fålla. Och det är i första hand sådana fordon en bilägare idag har större möjlighet sälja som bil med skada eller sälja bil obesiktad. Det gäller dock för ägaren att hålla kostnaderna nere under tiden. För detta rekommenderas att värdera bilen online. Det är enkelt att leta upp seriösa aktörer på Google. När en väl redovisad deklaration av bilens kondition lämnas och kontrolleras vid hämtning av bilen bör ingen prutningsprocess uppstå.

Värdehandlingar för bilägaren är servicebok och ett eventuelle senare besiktningsprotokoll. Ett varnande finger hör till sin plats. Det finns tyvärr mindre seriösa aktörer som säger vi köper din bil och lämnar ett mycket attraktivt inköpspris. Vid hämtning pekas på så många brister på bilen att den tyvärr saknar uppgivet värde. Utan en, för både köpare och säljare, objektiv och saklig värdering är en affär mycket avlägsen i sådana fall. Om säljaren givit en korrekt och seriös information i värderingsunderlaget undvikes alla sådana effekter vid hämtning och betalning.