Värdera bil

Värdera bil. Många bilägare funderar idag över hur mycket den bättre begagnade bilen kan vara värd. Anledningen till detta är att efterfrågan av mycket billiga bilar har ökat kraftigt de senaste åren. Istället för skrotning kan bilen eventuellt säljas med ett bättre pris för ägaren. Även defekta bilar, som inte är alltför gamla, är av intresse av den numera stora marknaden av billiga bilar. Ur miljösynpunkt borde man skrota dessa bilar. Men erhållen summa pengar styr bilägaren vid de alternativen som finns. Konsekvenserna är inte bara besvärande miljöpåverkan utan även en betydande minskning av bilar som lämnas till bilskrotning och avregistrering.

Värdera bil,köper defekta bilar i Göteborg

Värdera bil. Många bilägare funderar idag över hur mycket den bättre begagnade bilen kan vara värd. Anledningen till detta är att efterfrågan av mycket billiga bilar har ökat kraftigt de senaste åren. Istället för skrotning kan bilen eventuellt säljas med ett bättre pris för ägaren

Detta är ett känt förhållande, som beskrivs i riksdagens lämnade förslag om återinförande av skrotningspremier av något slag. I motionen 2017/18:246 beskrivs en kraftig minskning av bilar som lämnats in för skrotning. Värdera bil, där märken som Volvo och SAAB är favoriter, kan orsaka problem för bilägaren. Det finns aktörer som kategoriskt lämnar ett högt lockpris per telefon. Men då bilägaren skall lämna bilen bedömes ofta bilen varande en skrotbil med inget eller ringa värde. Eftersom marknaden är stor finns det naturligtvis seriösa företag som är involverade i branschen. Och dessa är enkelt att urskilja. Oftast krävs någon sort av varudeklaration där ägaren noggrant definiera de avvikelser som finns på bilen. Samtidigt med dessa brukar ägaren krävas på fotografier som sänds digitalt till uppköparen.

LÄS MER: Bra skrotfirmor i Göteborg

Värdera bil. Förutsättningar för köp är att medhavd deklaration överensstämmer med bilen vid avhämtning och betalning. Vid detta tillfälle kan bilägaren sortera bort de oseriösa aktörerna, som vill sänka givet pris. En seriös handlare, som upptäcker väsentliga skillnader i given deklaration, förklarar varför han inte kan köpa bilen. Och han kommer inte att nedlåta sig i en för bilägaren skymflig prutningsprocedur. Bilägaren är välkommen med ny varudeklaration för ny prissättning om intresse finns.

LÄS MER: Sälj din krockade eller trasiga bil här. Värdera bil!

Att branschen vuxit lavinartat har en naturlig förklaring och kan inte kopplas med enbart negativa faktorer. Ur miljösynpunkt är det dock förkastligt att återanvända bilar istället för att skrota dessa med bilproducenternas återvinningsmål. Nya företag växer upp och värdera bil ger många arbetstillfällen. Men det är det stora behovet av billiga bilar som styr utvecklingen. Många europeiska länder har löst motsvarande problem med en skrotningspremie på en nivå, som utesluter återanvändning av mer eller mindre uttjänta fordon. Värdera bil och få ett positivt besked till bilägare kommer branschen växa så det knakar.

LÄS MER: Kan man sälja sin skrotbil till bilskroten