Skrota bil som inte är komplett

Att skrota bil som inte är komplett, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen. Producentansvaret för bilar som infördes 1 Juni 2007 innebär att en bilägare skall kunna lämna och skrota bilen gratis på ett mottagningsställe kostnadsfritt. Behövs bärgning till mottagningsstället är det ägaren som betalar transporten. Saknas väsentliga reservdelar har mottagaren rätt att kräva betalning för att ta i mot bilen. Det är producenternas skyldighet att ta hand om dessa bilar och skrota de på ett miljövänlig/miljöriktigt sätt och se till att materialet återvinns. På så sätt kan man minimera avfallet när bilen skrotas och man styr tillverkarna att bygga bilar som har hög återvinningsgrad.

Att skrota bil som inte är komplett, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen.
Att skrota bil som inte är komplett, kan innebära att du måste betala för att bli av med bilen.

Bilskrot i Göteborg

På dom flesta auktoriserade bilskrotar i Göteborg med omnejd går det att lämna bilar som inte är kompletta gratis. Saknas t ex. växellåda men motorkatalysator och hjul är kvar borde man kunna lämna skrotbilen kostnadsfritt. men saknas  motor, växellåda och katalysator kan det klassas som ett fordonsvrak och det finns inga pengar för skroten att tjäna på bilen längre. Kompletta bilar som inte saknar delar går det oftast att få gratis bärgning till den auktoriserade bilskroten. I Göteborg har www.bilskrotgbg.se en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.

I Göteborg har www.bilskrotgbg.se en tjänst där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.
www.bilskrotgbg.se/Bilbärgning Gbg AB en tjänst  om du vill skrota bilen Göteborg med omnejd, där dom erbjuder gratis hämtning av skrotbilen till en auktoriserad bilskrot.

Att tänka på inför skrotning av bil

1 Senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (gula delen).                                                            Hittar du inte registreringsbeviset. Beställ nytt registreringsbevis här

2 Giltig legitimation

3 Fullmakt från ägaren av bilen, om inte du är ägaren. Ladda ner fullmakt här

Glöm inte att tömma din skrotbil  på ägodelar innan du lämnar den till skroten.