Skrota bilen i Kronobergs län

Skrota bilen i Kronobergs län. En skrotbil klassas som miljöfarligt avfall och måste behandlas enligt Länsstyrelsens normer vid skrotning. 116 av landets 290 kommuner beskriver vad som gäller för ett uttjänt fordon.

Klicka på länkarna för att ta del av skrotbilar i din kommun
Om bilskrotning i Kronobergs län

Skrotning av bil Ljungby, Skrotning av bil Älmhult

Uttjänta bilar innehåller oljor & miljöfarliga ämnen

Gemensamt är att en skrotbil med åren läcker oljor och miljöfarliga ämnen. Vilket innebär att den snarast måste transporteras till en godkänd bilskrot för att skrota bilen. Enligt miljöbalken ansvara ägaren även för en defekt, skadad eller demolerad bil till den är skrotad och avregistrerad. Så en ägare, till en en skrotbil som är uttjänt, kan räkna med miljöavdelningens ingripande vid försumlighet. Och det blir troligtvis en dyr affär helt i onödan.

LÄS MER: Bra bilskrotar & bildemonteringar i Kronobergs Län
Lämna till en godkänd bildemontering för miljöriktig skrotning

En auktoriserad skrot anläggning, som är ansluten till Bilproducenterna, måste ta emot den kasserade bilen gratis. Eftersom olika kommuner har olika regler rekommenderas genomgång av dessa på respektive hemsida. Det kan dock påpekas att ägare till en skrotbil inte får ställa upp den på egen mark enligt många miljöavdelningar.

Alla Sveriges län och kommuner som beskriver hur man skrotar bilen

Stockholms länUppsala länSödermanlands länÖstergötlands länJönköpings länNorrbottens länKalmar länGotlands länBlekinge länSkåne länHallands länVästra GötalandVärmlands länÖrebro länVästmanlandDalarnaGävleborg länVästernorrlands län, Jämtlands länVästerbottens län,