Bilskrot Vaxholm

Bilskrot Vaxholm. Flera städer och större samhällen saknar, en av Länsstyrelsen, auktoriserad bilskrot. De aktiva företagen hämtar skrotbilar för demontering eller självplock. Och flertalet säljer begagnade bildelar genom Bildelsbasen eller Laga. Men det kan löna sig att kontakta företaget direkt. Det finns ingen bilskrot Vaxholm därför ges förslag till ett närstående bilskrotar.

Kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och karta med vägbeskrivning till företagen finns i länkarna nedanför.

Allbilskroten

Atracco Huddinge AB

Bromma & Botkyrka Bilskrot

H A:s Bilskrot 

Nynäshamns Bildemontering 

Skrotfrag i Järna 

Sollentuna Bildemontering

Stockholms Bildemontering AB

Södertälje Bil & Alldemo AB

Värmdö Bilskrot AB 

Malsta Bildemontering

Bilskrotarna

Bilskrot Vaxholm när man ska skrota bilen

Närmast är att skrota bilen i Stockholm  eftersom det inte finns någon bilskrot i Vaxholm. Man ska anlita en auktoriserad bilskrot för att få en problemfri hantering av bilen. Risken för efterkrav och att skrotbilen inte blir avregistrerad är liten när man anlitar godkända aktörer. När skrotbilar hämtas lämnas normalt ett mottagningsbevis. Detta skall inte förväxlas med ett skrotningsintyg, som är ett bevis på att den uttjänta bilen blir avregistrerad hos Transportstyrelsen. Skrotbilen tas därefter om hand hos bildemonteringen och de begagnade bildelarna återanvändes. Det som återstår av bilen återvinns.

De auktoriserade företagen lyder under Naturvårdsverkets krav på skrotbilshantering och kontrolleras kontinuerligt av Miljöförvaltningen. Dessa krav måste följas om man ska starta en bilskrot i Vaxholm. Bilproducenterna förordnades, enligt SFS 2007:185, att bilda ett nätverk av auktoriserade bilskrotar. Och det längsta avståndet till en bilägare sattes till 50 km. Tyvärr har inte detta infriats. Vilket drabbar de nordliga delarna mest med betydligt längre avstånd än det bestämda. 

Eftersom det inte finns någon auktoriserad bilskrot i Vaxholm bör man leta i när områdena. Närmast är att någon bilskrot i Stockholm för att få bilen skrotad.

Eftersom det inte finns någon auktoriserad bilskrot i Vaxholm bör man leta i när områdena. Närmast är att någon bilskrot i Stockholm för att få bilen skrotad.