Bilskrot Taberg

Bilskrot Taberg. Av Sveriges auktoriserade bildemonteringar, drygt 300 företag, finns 2 st i Taberg. Flertalet av dessa tar emot uttjänta fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Och vissa företag betalar även för att skrota bilen hos dom vid inlämning. Skrotbilar, som blir stående, är ett känt och omskrivet miljöproblem. Det beskrivs av Naturvårdsverket, Miljöverket och Länsstyrelsen. Genom bilproducenternas givna ansvar och bilskrotars hårda föreskrifter i ”Bilskrotningsförordningen” återvinnes över 95 % av bilens vikt idag. Och bildemontering/bilskrotning har en nyckelroll i den pågående processen mot 100 %.

Bilskrot i Taberg ger pengar för skrotbilar

Bilskrot som betalar bättre än alla skrotar i Taberg

Uffes bilskrot på Orust betalar bäst i Sverige när man ska skrota en bil. Företaget betalar 3 500 kr för en komplett bil med original katalysator som har aluminiumfälgar vid inlämning och 500 kr vid hämtning i Taberg. Prisavdrag på 400 kr gäller för bil med stålfälgar. Årsmodell och skick har ingen betydelse. Uffes bilskrot är auktoriserad och är en av de största aktörerna i Sverige. Företaget välkomnar kunder från Taberg. Saknas delar på bilen, ring för mer information.

Kontaktuppgifter: Uffes bilskrot, Övre Hoga 126, 472 96 Varekil, Tel 0304-474 76

Boka hämtning och få 500 kr för din skrotbil i Taberg

Fyll i dina uppgifter om din bil och använd skicka knappen för att skicka ditt ärende till oss. Bekräftelse kommer inom kort på mail under våra öppettider. Fyll i under övriga meddelanden t.ex. att bilen saknar däck eller att den står i ett garage mm.

  Anlita alltid godkänd bilskrot i Taberg

  Auktoriserade bilskrotar som skrotar din bil i Taberg. Dom flesta säljer begagnade bildelar och ombesörjer hämtning av skrotbilar. Vid skrotning av bil ska man få ett mottagningsbevis som visar vilken företag som mottagit skrotbilen. Kräv även ett skrotningsintyg för att vara säker på att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen ( borttagen permanent från 
  vägtrafikregistret). Enbart bilskrot i Taberg som är auktoriserade av Länsstyrelsen kan avregistrera ett fordon.

  Lämna uttjänt bil till auktoriserad bilskrot i Taberg

  Fler bilskrotar i Jönköpings Län

  Mer information om skrotbilar hos Jönköpings kommun

  Mer om bilskrotning i Sverige

  Naturvårdsverket: producentansvar och hantering av uttjänta bilar

  Handbok Bilskrot Taberg: Naturvårdsverket

  Auktoriserade skrotföretag i Taberg

  Kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och karta med vägbeskrivning till företagen finns i länkarna nedanför.

  Tabergs Bilskrot AB

  Skrotfrag i Jönköping

  Mer om Taberg

  Taberg (Smålands Taberg), är ett berg i norra Småland, sydväst om Jönköping. Taberg når 343 meter över havet och reser sig med ett 121 meter högt stup ovanför orten Taberg, som ligger på bergets ostsida. Själva berget har två toppar, västtoppen och östtoppen.

  Taberg (Smålands Taberg) är beläget ca 15 km söder om Jönköping och syns vida omkring. Det är en malmkropp som bildades för 1,2 miljarder år sedan. Den från början trögflytande massan trängde sig uppåt men stelnade innan den nådde jordytan. Omgivande bergarter har sedan eroderats bort och Tabergstoppen reser sig nu ca 100 m över det för övrigt ganska plana landskapet. Källa Wikipedia