Bilskrot Rättvik

Bilskrot i Rättvik avregistrerar din skrotbil

Bilskrot Rättvik. Av Sveriges auktoriserade bildemonteringar, drygt 300 företag, finns 1 st i Rättvik. Flertalet av dessa tar emot uttjänta fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Och vissa företag betalar även för att skrota bilen hos dom vid inlämning. Skrotbilar, som blir stående, är ett känt och omskrivet miljöproblem. Det beskrivs av Naturvårdsverket, Miljöverket och Länsstyrelsen. Genom bilproducenternas givna ansvar och bilskrotars hårda föreskrifter i ”Bilskrotningsförordningen” återvinns över 95 % av bilens vikt idag. Och bildemontering/bilskrotning har en nyckelroll i den pågående processen mot 100 %.

Auktoriserade skrotföretag i Rättvik

Kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och karta med vägbeskrivning till företaget finns i länken nedanför.

Roland Petterssons Bil AB

Anlita alltid godkänd bilskrot i Rättvik

Auktoriserade bilskrotar som skrotar din bil i Rättvik. Dom flesta säljer begagnade bildelar och ombesörjer hämtning av skrotbilar.

Lämna skrotbilen till en auktoriserad bilskrot i Rättvik

Vid skrotning av bil ska man få ett mottagningsbevis som visar vilken företag som mottagit skrotbilen. Kräv även ett skrotningsintyg för att vara säker på att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen ( borttagen permanent från vägtrafikregistret). Enbart bilskrot i Rättvik som är auktoriserade av Länsstyrelsen kan avregistrera ett fordon.

Fler bilskrotar i Dalarna Län

Mer om bilskrotning i Sverige

Naturvårdsverket: producentansvar och hantering av uttjänta bilar

Handbok Bilskrot Rättvik: Naturvårdsverket

Mer om Rättvik kommun

Rättvik är en tätort, tillika centralort i Rättviks kommun i Dalarnas län invid Siljan.
Källa Wikipedia.

Besök visit Rättvik för att ta del av aktiviteter och sevärdheter i kommunen.