Bilskrot Orsa

Bilskrot i Orsa avregistrerar din skrotbil

Bilskrot Orsa. Av Sveriges auktoriserade bildemonteringar, drygt 300 företag, finns inga i Orsa. Rättvik är närmaste bildemontering som tar emot uttjänta fordon för skrotning och avregistrering hos Transportstyrelsen. Vissa företag betalar även för att skrota bilen vid inlämning. Bilskrot i Rättvik har försäljning av begagnade bildelar, som man återanvänt från den uttjänta bilen. Skrotbilar, som blir stående, är ett känt och omskrivet miljöproblem. Det beskrivs av Naturvårdsverket, Miljöverket och Länsstyrelsen. Genom bilproducenternas givna ansvar och bilskrotars hårda föreskrifter i ”Bilskrotningsförordningen” återvinns över 95 % av bilens vikt idag.

Auktoriserade skrotföretag nära Orsa

Eftersom det inte finns någon bilskrot i Orsa ges förslag av närliggande auktoriserad bildemontering. Kontaktuppgifter som adress, telefonnummer och karta med vägbeskrivning till företagen finns i länkarna nedanför.

Roland Petterssons Bil AB

Anlita alltid godkänd bilskrot i Orsa

Auktoriserade bilskrotar som skrotar bilen i Rättvik. De flesta bilskrotar säljer begagnade bildelar och ombesörjer hämtning av skrotbilar. Vid skrotning av bil ska man få ett mottagningsbevis som visar vilket företag som mottagit skrotbilen. Kräv även ett skrotningsintyg för att vara säker på att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen ( borttagen permanent från vägtrafikregistret). Enbart bilskrot i Orsa som är auktoriserad av Länsstyrelsen kan avregistrera ett fordon.

Bilskrot i Rättvik är närmast om man vill skrota bilen i Orsa. Men det finns fler på andra orter och städer i länet. Söker man efter billiga reservdelar och kan tänka sig att skruva ner delarna själv skall man leta efter bilskrot med självplock. Nackdelen är att det finns ingen garanti på delarna och heller ingen bytesrätt. Därför bör man överväga att använda en lokal bilskrot i Orsa där man får bättre garantier om det inte är alldeles för stora prisskillnader. Alla bilskrotar i Dalarna

Bilskrot i Rättvik är närmast om man vill skrota bilen i Orsa. Men det finns fler på andra orter och städer i länet. Söker man efter billiga reservdelar och kan tänka sig att skruva ner delarna själv skall man leta efter bilskrot med självplock. Nackdelen är att det finns ingen garanti på delarna och heller ingen bytesrätt. Därför bör man överväga att använda en lokal bilskrot i Orsa där man får bättre garantier om det inte är alldeles för stora prisskillnader. Alla bilskrotar i Dalarna

Mer om Orsa kommun

Orsa är en tätort samt centralort i Orsa kommun, Dalarnas län. Orsa ligger vid Oreälvens utlopp i Orsasjön i norra delen av Siljansbygden cirka 15 km norr om Mora. Genom orten går Inlandsbanan och Europaväg 45 dessutom ansluter järnvägen Bollnäs-Orsa.

Mer om bilskrotning i Sverige

Naturvårdsverket: producentansvar och hantering av uttjänta bilar

Handbok Bilskrot Orsa: Naturvårdsverket