Returbilen.se består av demonteringsföretag, som specialiserat sig på självplock. Företagen finns på följande ställen. Malmö, Kristianstad, Storsund i Norrbotten, Mälardalen, Halland och Alingsås. Genom att kunden själv får demontera erbjudes delarna till låga priser. Och dessa är fasta oberoende på bilmärke. Det betyder att en motor till SAAB, Volvo, Ford eller Volkswagen kostar lika mycket.

Returbilen.se består av demonteringsföretag, som specialiserat sig på självplock. Företagen finns på följande ställen. Malmö, Kristianstad, Storsund i Norrbotten, Mälardalen, Halland och Alingsås.
  • Returbilen.se består av demonteringsföretag, som specialiserat sig på självplock. Företagen finns på följande ställen. Malmö, Kristianstad, Storsund i Norrbotten, Mälardalen, Halland och Alingsås.

Någon garanti lämnas inte. Kunden måste själv avgöra om delen kommer att passar eller inte. Den får inte återlämnas eller bytas hos returbilen. Inga verktyg lånas ut. Kunder måste själv medföras rätt utrustning för sin demontering. På respektive hemsida visas vilka bilmärken som finns tillgängliga. För att undvika missförstånd skall priset alltid bekräftas före nedmontering av någon detalj. Det finns några fler förordningar skrivna, men det framgår klart och tydligt vad som gäller. Returbilen följer de hårda miljökraven, som finns i Bilskrotningsförordningen. Därför är det viktigt att kunden har fått tillåtelse att använda vissa verktyg.

Returbilen erbjuder landets billigaste bildelar

Det är förbjudet att använda svets eller andra gnistbildande verktyg. Och självfallet är rökning förbjudet inom området. Genom att följa dessa föreskrifter kan Returbilen erbjuda landets billigaste begagnade bildelar till sina kunder. Så några billigare reservdelar lär man inte kunna hitta på några andra ställen. Om reservdelen, man letar efter, inte finns kan den kanske beställas hos bildelsbasen.se, laga.se eller märkesdemo.se. Returbilens hemsidor, för alla företag, är samlade på en sida. Under returbilen.se kan företagen klickas fram. Prislistan är gemensam för alla.

LÄS MER: Skrota bilen i Göteborg med gratis hämtning

Klickar man på senast inkommet visas de aktuella bilarna som finns på lager. Nästa kolumn (efterlysning) är till för den som kan avvakta med sin bildel. Fyller man i mailet, för att paxa delen, får man svar när sökt bil kommit in för demontering. Returbilen tar även emot skrotbilar. De prisuppgifter som gäller för dessa visas i kolumn, skrota bilen, på den gemensamma hemsidan.