Skrota bilen själv

Skrota bilen själv går nog enkelt att göra själv. Problemet är att få den avregistrerad från Transportstyrelsen. Det är bara producenterna och dom auktoriserade bilskrotarna som kan avregistrera bilen. Ett sätt kan vara att ta kontakt med sin lokala auktoriserade skrot och fråga om dom kan avregistrera bilen när du har skrotat den. Man lär få dokumentera med bilder och intyg hur alla miljöfarliga ämnen har hanterats. Så som oljor, glykol, batteri, däck, kvicksilverbrytare, airbag, motor, växellåda, bakaxel, däck, säten, hjul alla metaller så som koppar, bly, aluminium, järn, stål  mm.

En riktigt bra förklaring till vad som hänt med bilen  Du kommer att behöva skruva ner nummerskyltar och skära bort chassinummer på karossen för att skroten skall kunna avregistrera skrotbilen. Ingen skrot lär göra detta gratis. Därför varnar vi för att skrota bilen själv. Från och med 1 Juni 2007 gäller producentansvaret, vilket innebär att man kostnadsfritt skall kunna lämna sin bil för skrotning. Detta gäller kompletta bilar, saknas delar kan skroten ta vilken ersättning som dom tycker är skälig. Det är nog väldigt svårt att göra en bra affär med bara nummerskyltar och chassinummer i handen när man kommer till skroten.

Att skrota bilen själv går nog enkelt att göra själv. Problemet är att få den avregistrerad från Transportstyrelsen.
Att skrota bilen själv går nog enkelt att göra själv. Problemet är att få den avregistrerad från Transportstyrelsen. Men det är enkelt att skrota bilen Göteborg där flertalet företag kan ta hand om skrotprocessen för dig.

För er som inte skall skrota bilen själv, men har en bil för skrotning som ni inte kan köra till skroten med. Erbjuder bilskrotgbg.se gratis hämtning av kompletta skrotbilar.

LÄS MER: Köpa begagnade Volvo delar