Vad kostar det att skrota en bil

Vad kostar det att skrota en bil

Vad kostar det att skrota en bil? Importörer och tillverkare av personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar som inte överstiger 3500 kg har producentansvaret för bilar. Producenterna har mottagningsställen där du kan lämna och skrota din bil kostnadsfritt. Det skall finnas mottagningsställen som längst 5 mil från din bostadsort eller i din kommun. Man kan ta kontakt med återförsäljaren av ett visst bilmärke eller kommunen för att hitta närmaste mottagningsställe. Saknas delar på skrotbilen har mottagningsstället rätt att begära ersättning för skrotningen av bilen. Vilket innebär att det oftast lönar sig att lämna skrotbilen till din lokala bilskrotare. Hos dom flesta bilskrotar i dom större kommunerna betalar dom när du lämnar in din skrotbil. Vissa erbjuder även att hämta din skrotbil gratis, då är det materialvärdet i skrotbilen som bekostar transporten till bilskroten.

Vi kan hämta din skrotbil gratis

Vi är ett registrerat bilbärgningsföretag som både hämtar och se till att din bil skrotas gratis. För att få bärga uttjänta fordon krävs tillstånd från Länsstyrelsen. Klicka på länken som följer och läs om vårat tillstånd från Länsstyrelsen.

BESLUT FRÅN LÄNSSTYRELSEN

Hos oss får du alltid ett mottagningsbevis där det står att bilen skall skrotas. Om du vill får du även ett skrotintyg efter bilen har blivit avregistrerad. Under fordonstatus hos Transportstyrelsen kan man kontrollera om bilen blivit skrotad. Hämtningsområde som vi verkar i är från Kungsbacka till Munkedal.

För att få gratis hämtning krävs att skrotbilen inte saknar väsentliga reservdelar och att bilen finns i vårat hämtningsområde där vi hämtar gratis.

Vad kostar det att skrota en bil
Vad kostar det att skrota en bil, oftast är det kostnadsfritt att skrota bilen i Göteborg, vissa erbjuder att hämta din skrotbil gratis. Då är det materialvärdet i skrotbilen som bekostar bärgningen till bilskroten.
LÄS MER: Hämtning av bil för demontering och skrotning

Lycka till med skrotningen av din bil!

Med vänlig hälsning

Bilbärgning Gbg AB