Vad betalar skroten för en bil

Vad betalar skroten för en bil

Vad betalar skroten för en bil. Olika bilmodeller är mer eller mindre attraktiva och det kan avgöra hur stor ersättningen kan bli. Det finns ingen statlig skrotningspremie kvar i Sverige. Juni 2007 försvann skrotpremien och införandet av producentansvaret startade. Bilskrotar har därför ingen skyldighet betala något för en uttjänt bil. Äldre bilar som man demonterar är det svårare att sälja delar ifrån, det gör att skroten oftast ta emot dessa kostnadsfritt. Nyare fordon kan en viss betalning betalas ut om det är ett attraktivt bilmärke. Att driva en auktoriserad bilskrot med lokaler, verktyg, omhändertagande av alla miljöfarliga ämnen och personal som skall ta hand om skrotningen är inte gratis.

LÄS MER: Skrota din bil med bästa ersättning i Göteborg
Vad betalar skroten för en bil. Olika bilmodeller är mer eller mindre atraktiva och det kan avgöra hur stor ersättningen kan bli. Det finns ingen statlig skrotningspremie kvar i Sverige.
Vad betalar skroten för en bil. Olika bilmodeller är mer eller mindre attraktiva och det kan avgöra hur stor ersättningen kan bli. Det finns ingen statlig skrotningspremie kvar i Sverige.
LÄS MER: Lämna och skrota din bil kostnadsfritt hos auktoriserad aktör

För att få så bra betalt som möjligt bör man först försöka sälja bilen på en annons t ex. blocket innan man skrota bilen. Om man ändå väljer sälja bilen till en demontering och skrota den. Försök då att välja en bildemontering som är specialist på just din bilmodell. Det finns företag som bara skrotar ett viss bilmärke t ex. Volvo, Mercedes, Bmw, Saab, mm. det kan löna sig att kontakta ett sånt företag. En sån aktör har lättare att sälja delar från din uttjänta bil och har därför större marginaler när dom köper in trasiga bilar. Tänk på att lämna till en auktoriserad aktör för problemfri skrotning av bilen. Att avregistrera bilen från Transportstyrelsen kan bara en skrot som har tillstånd från Länsstyrelsen göra. Vad betalar skroten för en bil

Glöm inte att ta med registreringsbevis del 2 samt giltig legitimation när du lämnar in bilen till skroten.

LÄS MER: Demontering bil och omhändertagande av miljöfarliga ämnen
LÄS OCKSÅ: Hur mycket får man när man skrotar bilen