Skrotbilar köpes-Köper skrotbilar

Skrotbilar köpes-Köper skrotbilar

Skrotbilar köpes eller köper skrotbilar till bästa pris är förekommande annonsering på Google och andra hemsidor som har annonsering. Dessa annonsörer utger sig för att vara seriösa och köper skrotbilar endast för hämtning för att senare skrota bilen hos en auktoriserad bilskrot. Flertalet har telefonnummer som inte kan spåras till något registrerat företag hos bolagsverket. Dom använder kontantkort som inte går till någon. Det finns även dom som har företag, utan att registrera F-skatt eller som arbetsgivare. Det är alltså företag som inte har några löner eller utför några tjänster över huvud taget.

Skrotbilar köpes eller köper skrotbilar till bästa pris är förekommande annonsering på Google och andra hemsidor som har annonsering.
Skrotbilar köpes eller köper skrotbilar till bästa pris är förekommande annonsering på Google och andra hemsidor som har annonsering.
LÄS MER: Köper defekta bilar

Frågan är vad händer med dessa skrotbilar som dom köper? Eftersom dom betalar bättre än våra inhemska företag som betalar skatt här i Sverige och är auktoriserade för att demontera bilar, kan svaret bara vara att dessa bilar skrotas aldrig i Sverige. Misstanke om illegal export av skrotbilar är ingen järv gissning.  Att annonsera om skrotbilar köpes får en tro att det är en auktoriserad bilskrot. Det här är inte bara ett bedrägeri mot kunden som sålt sin bil i tron om att bilen  skrotas efter svensk miljölagstiftning.  Framförallt kommer bilarna aldrig att skrotas på ett miljöriktigt sätt eftersom dom hamnar i länder t ex. Afrika, Mellan östern, Asien där återvinning eller miljölagar knappt existerar. Det rör sig om hundratusentals bilar som försvinner utomlands varje år.

LÄS MER: Skrota bilen Göteborg med gratis hämtning

Detta är väldigt enkelt att kontrollera hos Transportstyrelsen hemsida där dom redovisar skrotning statistik samt nyregistrering av bilar. Skillnaden mellan just ny registrerade bilar och skrotade bilar har aldrig varit så stor som nu. Skrotade bilar 2017 var cirka 190 000 st, nyregistrerade bilar var 2017  cirka 380 000 st. Bristen på Skrotbilar som man kunnat återvinna eller återanvända här i Sverige påverkar våra bildemonteringar och auktoriserade bilskrotar negativt. Man bör vara försiktig när man ser någon annonserar skrotbilar köpes.

LÄS MER: Vid skrotning av bil skall man få ett skrotningsintyg