Skrotbil Göteborg

Skrotbil Göteborg

Skrotbil Göteborg. Pendelparkeringarna har blivit dom nya bilskrotarna i Göteborg. Övergivna skrotbilar dumpas på pendelparkeringar. Här plundras bilarna på diverse delar så som hjul, katalysator innan bilen totalförstörs. På vissa pendelparkeringar kan det stå 5 st övergivna skrotbilar och det hela ser ut som en krigszon. Hisings-backa i Göteborg är bland den värsta i hela Västra Götaland. Ibland är det mer uttjänta bilar här än hos vissa bilskrotar i Göteborg eller hos en bilskrot nära Kungälv. Att bilägare är oroliga att parkera sin bil här är inte överdriven. Att parkera sin bil bredvid än bil som saknar hjul med krossade rutor och glassplitter överallt. Dessa bilar skall inte rödlappas som vanlig bilar när det är uppenbart att bilar har dumpats. Dom skall direktskrotas så att vanligt kan folk kan använda dessa pendelparkeringar till det, de är avsedda för. Få bort skrotbilar till bilskrot omgående. Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en avdankad bil.

Bilbärgning Gbg AB tar hand om din skrotbil i Göteborg. En ersättning kan betalas ut för bilar som är nyare 2006, även defekta och krockade bilar. Besök hemsida bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning hos en auktoriserad bilskrot.

LÄS MER: Att skrota bilen i Göteborg är enkelt
Skrotbil Göteborg. Pendelparkeringarna har blivit dom nya bilskrotarna i Göteborg. Övergivna skrotbilar dumpas på pendelparkeringar. Här plundras bilarna på diverse delar så som hjul, katalysator innan bilen totalförstörs.
Skrotbil Göteborg. Pendelparkeringarna har blivit dom nya bilskrotarna i Göteborg. Övergivna skrotbilar dumpas på pendelparkeringar. Här plundras bilarna på diverse delar så som hjul, katalysator innan bilen totalförstörs.

Lagkrav för skrotbil Göteborg

Företag som sysslar bilskrot i Göteborg och demontering måste vara auktoriserade, genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler för skrotbil Göteborg.

LÄS MER: Bra att veta när ni skrotar bilar
Få bort skrotbilar gratis. Bokningtjänst på hemsidan www.bilskrotgbg.se eller ring 031-94 37 60 för gratis bärgning av skrotbilar till bilskrot.
Få bort skrotbilar gratis. Bokningtjänst på hemsidan www.bilskrotgbg.se eller ring 031-94 37 60 för gratis bärgning av skrotbil Göteborg till bilskrot.