Skrota släpkärra

Att skrota släpkärra fungerar inte som att skrota sin bil. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri skrotning av kompletta bilar. Så länge det inte saknas vitala bildelar slipper man betala när man lämnar in bilen till en auktoriserad bilskrot. För husvagnar finns inget producentansvar, utan man måste ringa runt till dom olika auktoriserade skrotarna och höra vad deras ersättning är för att få släpkärran skrotad och avregistrerad. Många bilskrotar lever på sälja begagnade reservdelar som finns i bilen. Eftersom Släpkärror inte har många reservdelar som skroten kan tjäna pengar på, får man nog räkna med en kostnad för att få den skrotad.

Att skrota släpkärra fungerar inte som att skrota sin bil. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri
Att skrota släpkärra fungerar inte som att skrota bilen. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri skrotning.