Skrotningsavgift

Skrotningsavgift var en kostnad för skrotpremien. Avgiften betalades av förste ägare för varje ny bil som registrerades in i bilregistret. Bilskrotningsfonden som förfogade över pengarna och betalade ut skrotbilspremie för varje inlämnad bil hos en auktoriserad bilskrot. Oftast tog skroten lika mycket för att skrota bilen som premien var. Detta system varade fram till sista april 2007. Numera existerar inte skrotningsavgift när du köper en ny bil. Den nya modellen när du skrotar din bil är att skrotningspremien avskaffades och har ersatts av ett utökat ansvar för landets bilproducenter.

För bärgning av bilar till skroten, Krävs att företagen har tillstånd från Länsstyrelsen. Bilbärgning Gbg AB har detta.
För hämtning av bilar till skroten, Krävs att företagen har tillstånd från Länsstyrelsen. Bilbärgning Gbg AB har detta. Företaget hämtar skrotbilar gratis från Kungsacka till Uddevalla.

Idag skall du kunna lämna din bil kostnadsfritt till ett av bilproducenternas mottagningsställe eller till en auktoriserad bilskrot som är godkänd av producenterna. Förutsättning för detta är att bilen är komplett.  Du kan inte plocka delar från bilen och sen räkna med att kunna skrota bilen gratis på någon av producenternas mottagningsställen. Saknas delar kan dom kräva skälig skrotningsavgift.

Skrotningsavgift existerar inte idag. Vi kan hjälpa dig med hämtning av bil för skrotning gratis.
Skrotningsavgift existerar inte idag. Vi kan hjälpa dig med att skrota bilen med gratis hämtning.

Skrotbilar klassas som farligt avfall. För bärgning av bilar som är uttjänta krävs tillstånd från Länsstyrelsen. Krav som ställs för att få tillstånd är att man har ett registrerat företag med ansvarsförsäkring. Om företaget saknar rätt försäkring och tillstånd kan du som kund bli betalningsskyldig om olycka skulle inträffa under bärgning med din skrotbil.

Det finns företag som har tagit ett steg till. Företaget bilskrotgbg.se /Bilbärgning Gbg AB erbjuder hämtning av bil för skrotning utan skrotningsavgift i Göteborg med omnejd. Skrotbilar hämtas gratis i följande område Göteborg, Öckerö, Mölndal, Kållered, Kungsbacka, Härryda, Partille, Lerum, Angered, Hisingen, Ale, Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Trollhättan.

Bilbärgning Gbg AB betalar för bilar som är nyare än 2006. Besök vår hemsida bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis i för skrotning hos en auktoriserad bilskrot. vi har tillstånd för bärgning av skrotbilar från Länsstyrelsen.