Skrota moped

Att skrota moped fungerar inte som att skrota sin bil. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret för bilar som medger gratis skrotning av kompletta bilar. Så länge det inte saknas väsentliga delar slipper man betala när man lämnar in bilen till en auktoriserad bilskrot. För mopeder finns inget producentansvar, utan man måste ringa runt till dom olika auktoriserade skrotarna och höra vad deras ersättning är för att få moppen skrotad och avregistrerad. Många bilskrotar lever på metallen som finns i bilen. Eftersom mopeder inte har mycket metall och lite reservdelar. Samt låg vikt får man nog räkna med en kostnad för deras arbete på skroten.

Att skrota moped fungerar inte som att skrota sin bil. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri skrotning
Att skrota moped eller husvagn fungerar inte som att skrota bilen. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret av bil som medger gratis skrotning.
Bilbärgning Gbg AB betalar för bilar som är nyare än 2006. Besök vår hemsida bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis  för skrotning hos en auktoriserad bilskrot. vi har tillstånd för bärgning av skrotbilar från Länsstyrelsen.