Frykman Karlstad AB är en auktoriserad bildemontering som säljer däck och begagnade bildelar. Här kan du skrota bilen. En legitimerad bilskrot demonterar bilar för återanvändning, återvinning och sanerar skrotbilen på alla oljor, vätskor och andra miljöfarliga ämnen.

Företagets bildemontering i Karlstad har en av landets främsta miljöanpassade bildemonteringsanläggningar. En åretruntanläggning som är rationell och effektiv, med hög kvalitet och säkerhet, som gynnar såväl miljön som dig som kund. 

Med full produktion klarar företagets linor 10-12 bilar samtidigt och varje år omhändertar dom drygt 1500 bilar. Det mesta kan sen återanvändas och därför har Frykman Karlstad AB ett stort reservdelslager, passande de flesta bilmodeller, till försäljning direkt i deras butik eller via postorder.

Kontaktuppgifter: Frykman Karlstad AB, Hedjämnan 3, 654 60 Karlstad, 054-856 420

Mer information om skrotning av bilar i Värmlands Län

Skrota bilen hos Frykman Karlstad AB

När det är dags att skrota bilen i Karlstad bör en auktoriserad bilskrot anlitas. Vid skrotning av bil ska man få ett mottagningsbevis som visar vilken företag som mottagit skrotbilen. Kräv även ett skrotningsintyg för att vara säker på att bilen avregistreras hos Transportstyrelsen ( borttagen permanent från vägtrafikregistret). Enbart bilskrot i Karlstad som är auktoriserade av Länsstyrelsen kan avregistrera ett fordon. Bilägaren behöver ha med sig registreringsbevis del 2 till skroten. Om ett ombud lämnar bilen krävs fullmakt påskriven av fordonsägaren.

Lämna skrotbilen till Frykman Karlstad AB innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot i Karlstad för avregistrering.

Lämna skrotbilen till Frykman Karlstad AB  innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot.

Mer information om skrotbilar hos Karlstads kommun