Skrota husvagn

Att skrota husvagn fungerar inte som att skrota bilen. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri skrotning av kompletta bilar. Så länge det inte saknas vitala delar slipper man betala när man lämnar in bilen till en auktoriserad bilskrot. För husvagnar finns inget producentansvar, utan man måste ringa runt till dom olika auktoriserade skrotarna och höra vad deras ersättning är för att få husvagnen skrotad och avregistrerad. Många bilskrotar lever på metallen som finns i bilen. Eftersom husvagnar inte har mycket metall och innehåller mycket olika material som skroten inte kan tjäna några pengar på. Får man nog räkna på att dom vill ha ersättning för deras arbete med sanering av den.

Att skrota husvagn fungerar inte som att skrota sin bil. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger kostnadsfri
Att skrota husvagn, släpkärra eller moped fungerar inte som att skrota bilen. För personbilar och lätta lastbilar upp till 3500 kg finns producentansvaret som medger gratis skrotning. Husvagnsskroten i Sjövik har självplock där man kan köpa begagnade delar till husvagnen. Testa alltid funktionen i reservdelen innan köp.