Bilskrotcentralen HB är en auktoriserad bildemontering som säljer däck och begagnade bildelar. Här kan du skrota bilen. En legitimerad skrotfirma demonterar bilar för återanvändning, återvinning och sanerar skrotbilen på alla oljor, vätskor och andra miljöfarliga ämnen.

Bilskrot i Falun

Bilskrotcentralen HB tar hand om din bil med allt från service under dess livstid till miljövänlig återvinning när den tjänat ut.

I samarbete med Mekonomen utför företaget all slags service på nästan alla bilmärken. Dom fyller på A/C anläggningen när kylan inte längre är som den varit och kontrollerar / servar bilen inför besiktning eller enligt bilens serviceindikering.

När bilen gjort sitt kan dom ge den ett ”andra liv” via deras självplock som donator av delar till andra bilar. Det som blir kvar återvinner företaget på ett miljövänligt sätt så att metallen kan återanvändas på nytt.

Kontaktuppgifter: Bilskrotcentralen HB, Skyfallsväg. 9, 791 77 Falun, Tel 023-123 81

Information om skrotning av bilar i Dalarna

Mer information om skrotbilar hos Falun kommun

Skrota bilen hos Bilskrotcentralen HB

När det är dags att skrota bilen i Falun bör en auktoriserad bilskrot anlitas. När skrotbilar hämtas lämnas normalt ett mottagningsbevis. Detta skall inte förväxlas med ett skrotningsintyg, som är ett bevis på att den uttjänta bilen blir avregistrerad hos Transportstyrelsen. Skrotbilen tas därefter om hand hos bildemonteringen och de begagnade bildelarna återanvändes.

Lämna skrotbilen till Bilskrotcentralen HB  innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot.

Lämna skrotbilen till Bilskrotcentralen HB innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot i Falun för avregistrering.