Bortforsling av bil

Bortforsling av bil görs när en bil anses vara parkerad på ett olämpligt plats. Det kan röra sig om t ex. vägarbeten, snöröjning eller att bilen står trafikfarligt. Om bilen anses ha ringa värde kan den bärgas till en auktoriserad bilskrot och skrotas omgående. Ringa värde är när bilen skulle kosta mer att reparera än att köpa motsvarande årsmodell. För övriga bilar försöker man kontakta ägaren så hen kan flytta fordonet själv. Oftast tillämpas tre-dygns regeln (fordonet har stått på samma plats i tre dygn) innan fordonet bärgas till en av kommunens eller trafikverkets uppställningsplatser. Därefter delges ägaren av ett rekommenderat brev om bortforsling av bil. Om ingen gör anspråk på bilen inom tre månader kommer man att skrota bilen och frakta den till en auktoriserad bilskrot. Alla kostnader som bärgning, uppställning och skrotning bekostas av ägaren till bilen.

Vad kostar det att få bilen bortforslad

Kostnaderna som redovisas här är Göteborgs kommun 2018.

1600 kr för bärgning till uppställningsplats.

40 kr dygn för förvaring av bilen på uppställningsplats.

1600 kr för bärgning till skroten.

Om bilen inte är komplett kan skrotningskostnader tillkomma vid bortforsling av bil.

Vi hjälper dig med bortforsling av bil om du är ägaren av bilen, Bilen skrotas av en auktoriserad bilskrot.
Ombesörjer att skrota bilen Göteborg med hämtning. Alla bilar transporteras på bärgningsbil till vår auktoriserade samarbetspartner som skrotar bilen miljövänligt.
LÄS MER: Skrotning statistik i Sverige

Behöver du bortforsling av bil till skroten kan www.bilskrotgbg.se hjälpa dig gratis. Om den inte startar och skall till bilverkstaden är www.bargninggoteborg.com den billigaste bärgare i Göteborg.