Avregistrera bil som inte finns

För att kunna avregistrera bil som inte finns eller längre har kvar. Men som man betalar en avgift på varje år. Du kan inte vända dig till en auktoriserad bilskrot och skrota bilen med bara registreringsbeviset. Utan man måste kontakta Transportstyrelsen med en skriftlig förklaring som dom godkänner för att få fordonet avregistrerat.  Om Transportstyrelsen godkänner förklaringen och bilen av någon anledning skulle dyka upp igen, kan det klassas som en brottslig handling.

En bilskrot som skrotar en bil med bara registreringsbeviset utan bilen kan bli av med sin auktorisation hos Länsstyrelsen. För att veta att skrotprocessen går rätt till, skall du som lämnar in bilen få ett mottagningsbevis och ett skrotningsintyg från den auktoriserade bilskroten. Detta är ett kvitto på att bilen kommer att tas om hand på ett miljövänligt sätt och återvinnas och att reservdelar på bilen återanvändas till 95% samt att bilen blir avregistrerad hos Transportstyrelsen och inte dyker upp i trafik eller exporteras till ett annat land.

Avregistrera bil med registreringsbevis

Behöver man hjälp med skrotningen av bilen i Göteborg, erbjuder www.bilskrotgbg.se  att ta hand om bilen så att den blir skrotad av en auktoriserad bilskrot. Kunden får alltid ett mottagningsbevis där det står att bilen skall avregistreras/skrotas. Vill man däremot bara bärga sin bil till verkstaden på ett säkert och billigt sätt kan www.bargninggoteborg.com hjälpa dig med det.

Avregistrera bil som inte finns är olagligt att göra för en auktoriserad bilskrot

Att skrota bil som inte finns, innebär inte att bilen har försvunnet hos transportstyrelsens register.