Skrota krockad bil

Skrota krockad bil

Skrota krockad bil. att få bilen bortforslad till skroten. Kan innebära att man måste betala en bärgare för transporten. Har man varit om en krock med bilen och bara har trafikförsäkring är det viktigt att man dokumenterar med t ex. bilder, vittnen. Bra att ha bevis och så kan man beskriva händelseförloppet på ett riktigt sätt emot försäkringsbolagen. Om försäkringsbolaget kommer fram till att du har orsakat krocken, riskerar du att inte få någon ersättning alls för bilen.

Behövs bärgning från platsen där krocken ägt rum kommer du att få betala hela kostnaden till bärgningsföretaget. Trafikförsäkringen täcker skador på motparten samt personskador i den egna bilen. Det blir därför extra viktigt att inget glöms när man dokumenterar eftersom om bolaget bedömer att det är motparten som har orsakat krocken kommer du att få full ersättning för dina skador på bilen och slipper att betala självrisken.  Har du bestämt dig att skrota din bil efter krock. Erbjuder ett flertal auktoriserad bilskrotar att hämta och skrota bilen gratis.

Skrota krockad bil, att få bilen bortforslad till skroten kan innebära att man måste betala en bärgare för transporten. Har man varit om en krock med bilen och bara har trafikförsäkring är det viktigt att man dokumenterar med t ex. bilder, vittnen så att man har bevis
Skrota krockad bil, att få bilen bortforslad till skroten. Kan innebära att man måste betala en bärgare för skrota bilen och få den transporterad. Har man varit om en krock med bilen och bara har trafikförsäkring är det viktigt att man dokumenterar med t ex. bilder, vittnen.

Skrotbilar klassas som farligt avfall. För bärgning av bilar som är uttjänta krävs tillstånd från Länsstyrelsen. Krav som ställs för att få tillstånd är att man har ett registrerat företag med ansvarsförsäkring. Om företaget saknar rätt försäkring och tillstånd kan du som kund bli betalningsskyldig om olycka skulle inträffa under bärgning med din skrotbil. Ring oss om du vill skrota bil utan nycklar.

Det finns företag som har tagit ett steg till. Företaget bilskrotgbg.se /Bilbärgning Gbg AB erbjuder hämtning av bil för skrotning utan skrotningsavgift i Göteborg med omnejd. Skrotbilar hämtas gratis i följande område Göteborg, Öckerö, Mölndal, Kållered, Kungsbacka, Härryda, Partille, Lerum, Angered, Hisingen, Ale, Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla.

Ring oss om du vill skrota bil utan nycklar.
På skroten kan man köpa begagnade delar, har man tur kan man skruva ner skrot delarna själv och på så sätt köpa delen billigare. Konditionen på reservdelen bör testas innan köp för att veta att den fungerar.