Skrota en bil

Skrota en bil

Skrota en bil, viktig information till dig som har en uttjänt bil som du vill bli av med. Lämna alltid bilen till en auktoriserad bilskrot, ta med dig legitimation samt registreringspappar. Registreringsbeviset innehåller 2 st delar, Del 1 (den blå) används till att ställa av och på bilen, därför behövs inte denna vid skrotning. Utan del 2 den gula skall användas vid skrotning av bil.

Om ett ombud skall skrota en bil skall ombudet ha en fullmakt från ägaren av bilen samt dennes kopia på körkortet. Vid inlämning av skrotbilen skall mottagningsbevis skrivas ut av skroten och ges till bilägaren, som ett kvitto på att bilen har blivit mottagen av skroten. Mottagningsbeviset skall inte förväxlas med skrotintyg som endast kan fås när bilen är sanerad, skrotad och avregistrerad hos Transportstyrelsen. Att anlita godkända, auktoriserade företag borgar för en problemfri skrotning av din bil.

Skrota en bil, viktig information till dig som har en uttjänt bil som du vill bli av med. Lämna alltid bilen till en auktoriserad bilskrot, ta med dig legitimation samt registreringspappar. Registreringsbeviset innehåller 2 st delar, Del 1 (den blå) används till att ställa av och på bilen, därför behövs inte denna vid skrotning, utan del 2 den gula skall användas vid skrotning av bil.
Skrota en bil, viktig information till dig som har en uttjänt bil som du vill bli av med. Lämna alltid bilen till en auktoriserad bilskrot, ta med dig legitimation samt registreringspappar när du skrotar bilen. Registreringsbeviset innehåller 2 st delar, Del 1 (den blå) används till att ställa av och på bilen, därför behövs inte denna vid skrotning, utan del 2 den gula skall användas vid skrotning av bil.

Ofta väljer man att skrota en bil för att den inte är funktionsduglig. Vilket gör att det kan vara svårt att köra den till skroten själv. På bilden ser vi Niclas från Bilbärgning Gbg AB hämta en skrotbil för en kund i Göteborg kostnadsfritt. Denna tjänst går att boka på deras hemsida www.bilskrotgbg.se/Bilbärgning Gbg AB eller ringa Tel 031-94 37 60. Hämtning sker från Kungsbacka till Uddevalla och är kostnadsfri så länge skrotbilen är komplett.