Skrota en bil är det gratis?

Skrota en bil är det gratis?

Skrota en bil är det gratis? Bilproducenten har flera skyldigheter när det gäller producentansvaret för bilar. Att ta emot uttjänta bilar utan att dom tar någon ersättning är en av dom. Förutsättning för att skrota bilen gratis är att bilen är komplett. Är det så att vitala delar som exempelvis motor, växellåda eller katalysator saknas har producenten rätt till en skärlig ersättning. Producenten skall ha lämpliga ställen för mottagning för att underlätta för den som vill skrota sin bil. För mer information om mottagningsställe, kontakta din kommun. Dessa skyldigheter regleras i förordningen (2007:185) om producentansvar för bilar. Bilproducenten ansvarar för att minst 95%  av bilens vikt Återanvänds eller återvinns.

LÄS MER: Finns det bra bilskrotar i Göteborg

För att svara på frågan, skrota en bil är det gratis? Ja, så länge det inte saknas delar på bilen och att ni lämnar skrotbilen själv till någon skrot som sammarbetar med producenterna. Stort antal auktoriserade bilskrotar erbjuder hämtning av bil för skrotning gratis. Det man bör veta innan man utnyttjar dessa tjänster är att det finns 2 st olika tillstånd från Länsstyrelsen. Ett tillstånd som auktoriserade bilskrotar har för skrotning av bilar och ett annat som är för bärgning av uttjänta fordon (farligt avfall). Viktigt att försäkra sig om att den auktoriserade bilskroten även har transporttillstånd. Bilägaren har ett ansvar att anlita seriösa företag med rätt behörighet. Konsekvenserna om en olycka sker under transport /bärgning med skrotbilen kan vara bilägarens ansvar om fel företag har används.

LÄS MER: Skrotning av uttjänta bilar i Göteborgsområdet
Skrota en bil är det gratis? Bilproducenten har flera skyldigheter när det gäller producentansvaret för bilar. Att ta emot uttjänta bilar utan att dom tar någon ersättning är en av dom.
Skrota en bil är det gratis? Skrota din bil i Göteborg kostnadsfritt. Bilproducenten har flera skyldigheter när det gäller producentansvaret för bilar. Att ta emot uttjänta bilar utan att dom tar någon ersättning är en av dom. Skall du skrota bilen och lämna den själv kan man få ersättning.
LÄS MER: Tips till dig som ska köpa begagnad bil
Skrotbilar hämtas gratis, hämtnings område är från Kungsbacka till Uddevalla. Kompletta bilar är både hämtning och skrotning gratis om ni anlitar oss. Vi är 2 st företag som sammarbetar. En auktoriserad bilskrot som skrotar och avregistrerar bilen hos Transportstyrelsen och ett bärgningsföretag som hämtar bilen hemma hos dig för vidare transport till skroten. Mvh Bilbärgning Gbg AB / Uffes bilskrot
Skrotbilar hämtas gratis, hämtnings område är från Kungsbacka till Uddevalla. Kompletta bilar är både hämtning och skrotning gratis om ni anlitar oss. Vi är 2 st företag som sammarbetar. En auktoriserad bilskrot som skrotar och avregistrerar bilen hos Transportstyrelsen och ett bärgningsföretag som hämtar bilen hemma hos dig för vidare transport till skroten. Skrota en bil är det gratis?  Vi hjälper er kostnadsfritt med både skrotning och hämtning. Mvh Bilbärgning Gbg AB / Uffes bilskrot
LÄS MER: Hur blir det med västlänken i Göteborg