Skrota bilen i Halmstad

Skrota bilen i Halmstad innan den utgör ett direkt miljöproblem och orsakar ägaren onödiga utgifter. Miljöverket, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen beskriver följderna av försummelse med uppställda eller dumpade skrotbilar. Myndigheternas bortforsling, uppställning och senare skrotning debiteras alltid ägaren. Tjäna pengar på bilskrotet istället.

Uffes bilskrot på Orust betalar bäst i hela Sverige för skrotbilar. Företaget betalar 2000 kr för en komplett bil med originalkatalysator, oavsett skick eller märke på bilen.

Kontaktuppgifter till Uffes bilskrot. Telefonnummer, karta med vägbeskrivning finner du i länken nedanför.

Uffes Bilskrot

Bildemonteringar i Halmstad som tar emot uttjänta bilar

Kristineheds Bildemontering AB

Halmstad Bildemontering HB

OnWheels Bildemontering AB

Fler bilskrotar i Hallands Län

Skrota bilen i Halmstad

Enligt miljöbalken är det förbjudet att skräpa ned utomhus eller orsaka att miljöfarliga ämnen släpps ut som medför eller kan medföra en förorening i mark eller vatten. Bilägare har därför ett ansvar att förvara sin bil på ett riktigt sätt eller lämna den till bilskrot i Halmstad för att skrota bilen i Halmstad.

Vad säger lagen om en uttjänt bil i Halmstad

Enligt miljöbalken är bilägaren ansvarig för bilen tills den är avregistrerad. Många av Sveriges över 320 bilskrotar hämtar uttjänta bilar gratis samt avregistrerar dessa hos Transportstyrelsen. Vissa av Halmstads skrotningsföretag sysslar med försäljning av begagnade bildelar och återvinning, som idag överstiger 95 % av skrotbilens vikt. Genom denna process har den uttjänta bilen fått ett väsentligt högre värde, som kommer ägaren till del när man skrotar bilen i Halmstad.

Mer information om skrotning av bilar Hallands Län

Papper som behövs vid skrotning av bil i Halmstad

Senast utfärdade registreringbevis del 2.

Giltig legitimation.

Fullmakt om du inte är ägare av bilen eller om den ägs av ett dödsbo.

Hittar du inte registreringsbeviset kan ägaren till bilen beställa ett nytt hos Transportstyrelsen kostnadsfritt med mobilt bankID.

Beställ nytt registrerings bevis här!

Klicka här om fullmakt behövs!

Det här får man av den auktoriserade bilskroten

Det man får av bilskroten är ett skriftligt intyg (mottagningsbevis) att just den skroten mottagit bilen. Man skall även begära skrotintyg för att försäkra sig om att skrotbilen i Halmstad blir avregistrerad hos Transportstyrelsen och inte kommer ut i trafik igen.