Sälja begagnad bil

Sälja begagnad bil

Sälja begagnad bil. Av en ren slump fanns det plötsligt en begagnad bil till salu. Ägaren, hade vid samtal med försäljaren till en beställd lyxbil. Blivit lovad betydligt mer för bilen vid bytet, vilket förnekades. Ägaren tänkte minsann inte låta bilföretaget tjäna pengar på hans gamla bil, så den fick följa med hem med frugan bakom ratten. Nu skulle den istället rustas upp och säljas privat genom blocket.

LÄS MER: Sälja bil som har defekt motor

Bilen hade några år på nacken, men hade långt kvar av sin livslängd. Visserligen var den  inte speciellt fräsch, varken in- eller utvändigt. Och den lilla bucklan på höger dörr förbättrade naturligtvis inte helhetsintrycket. Men det var definitivt inte en skrotbil, som var lämplig att köra till en bilskrot här i Göteborg eller någon annan stans. Först och främst var det vissa saker, som värderas högt på en sälja begagnad bil. Bilen hade servats enligt gällande regler. Det kunde bevisas i den kompletta serviceboken, som även visade att remmen till kamaxeln bytts vid rätt tillfälle.

LÄS MER: Hur skrotar men en bil

Nyligen hade bilprovningen konstaterat att inga som helst fel kunde upptäckas. Förutom det senaste protokollet fanns alla tidigare protokoll samlade i bilen. Alla papper pekade på att bilen hade skötts och underhållits på bästa sätt, vilket måste ses som en stor tillgång vid försäljningen. Egentligen var det bara att fräscha upp bilen före försäljningen och det skulle inte kosta speciellt mycket eftersom ägaren var händig och kunde utföra mycket självAv ren lättja hade det inte gjorts tidigare. Ett bra resultat, som skulle öka värdet betydlig, uppmuntrade dock till en rejäl insats. Bucklan på utsidan dörren måste tillses av någon plåtslagare. Överraskande nog fann ägaren en specialist på Google som kunde ordna bucklan mycket billigt. Med hjälp av en finurlig anordning fixades bucklan på några minuter. Utan att några förberedande arbete med demontering av inredning behövdes göras. 

Sälja begagnad bil. Av en ren slump fanns det plötsligt en begagnad bil till salu. Ägaren, hade vid samtal med försäljaren till en beställd lyxbil.
Sälja begagnad bil. Av en ren slump fanns det plötsligt en begagnad bil till salu. Ägaren, hade vid samtal med försäljaren till en beställd lyxbil.
LÄS MER: Det här bör du göra innan du besiktar bilen

Bilprovningen hade sagt, utan skriftlig anmärkning, att några fläckar på underredet borde täckas med underredsmassa. Det var en enkel sak för ägaren att åtgärda. En rejäl tvättning, polering och vaxning gav ett häpnadsväckande resultat. Visserligen hade ägaren vaxat bilen en gång om året i syfte att bevara ytbehandlingen. Men ett sådant här resultat hade han inte nått tidigare och det stärkte hans insikt om bilens värde. Sedan var det insidans tur att fräschas upp. Men även med ett idogt gnidande blev inte resultatet bra. Speciellt när man jämförde med utsidans glans. För detta måste jag anlita ett företag med rätt utrustning. Kostnaden för den invändiga uppfräschningen blev relativt billigt. Resultatet blev strålande. Glansen och doften påminde om forna nyskick. Att i början haft en tanke, som ens kunde påminna om en skrotbil. Ha tålamod när du skall sälja begagnad bil.