OnWheels Bildemontering AB

OnWheels Bildemontering AB är en auktoriserad bilskrot som säljer däck och begagnade bildelar. Här kan du skrota bilen. En legitimerad skrotfirma demonterar bilar för återanvändning, återvinning och sanerar skrotbilen på alla oljor, vätskor och andra miljöfarliga ämnen.

Bilskrot i Halmstad

Så här fungerar återvinning av din bil hos OnWheels Bildemontering AB. Batteriet plockas ut ur bilen och skickas iväg för upparbetning.
Alla vätskor i bilen dräneras ut och samlas upp i förslutna kärl vilka sedan skickas iväg för miljöbehandling. Exempel på sådana vätskor är motorolja, växellådsolja, glykol, spolarvätska samt bränsle.
Hjulen monteras av och man separerar fälgar från däck som innehåller HA-oljor. Alla tungmetaller hanteras separat och skickas iväg för miljöbehandling.

Bilens kaross pressas samman för att enklare kunna transporteras.
Karossen fragmenteras, d.v.s slås sönder i olika delar baserat på typ av metall. De olika metallerna skickas till smältverk får återvinning.

Kontaktuppgifter: OnWheels Bildemontering AB, Båtmansgat. 6, 302 45 Halmstad, Tel 035-103 232

Information om skrotning av bilar i Hallands Län

Skrota bilen hos OnWheels Bildemontering AB

När det är dags att skrota bilen i Halmstad bör en auktoriserad bilskrot anlitas. När skrotbilar hämtas lämnas normalt ett mottagningsbevis. Detta skall inte förväxlas med ett skrotningsintyg, som är ett bevis på att den uttjänta bilen blir avregistrerad hos Transportstyrelsen. Skrotbilen tas därefter om hand hos bildemonteringen och de begagnade bildelarna återanvändes.

Lämna skrotbilen till OnWheels Bildemontering AB  innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot.

Lämna skrotbilen till OnWheels Bildemontering AB innan den blir ett miljöproblem. Enligt miljöbalken är det bilägarens ansvar att se till att ett uttjänt fordon hamnar hos en auktoriserad bilskrot i Halmstad för avregistrering.

Fler bilskrotar i Hallands Län