När är det mest ekonomiskt att byta bil

När är det mest ekonomiskt att byta bil

När är det mest ekonomiskt att byta bil, Det bästa är att äga bilen tills det är dags att skrota den. När vet man att man borde skrota sin bil? När reparationskostnaden överstiger värdet som en likvärdig bil går att köpa på t ex. bilannonser i blocket. Om man är händig, kan man kanske laga bilen själv. Slipper på så sätt att lägga onödiga kostnader med att lämna den till bilverkstad. Bilen chans att överleva längre ökar, innan man måste skrota den.

LÄS MER: Elbilen är den också en miljöbov?

När är det mest ekonomiskt att byta bil? Mest intressanta borde vara den totala bilkostnaden, sett över ett antal år. Generellt är det billigare att äga en gammal bil även om reparationskostnaderna ökar ju äldre bilen blir. På nya bilar brukar värdeminskningen vara den största kostnaden och är som högst dom två första åren. Man kanske inte vill köpa en bil som är femton år bara för att den är billigast att äga. Det finns ett antal andra faktorer t ex. nyare bil=bättre säkerhet, mer miljövänlig, driftsäkrare, bränsle snåla, bättre komfort. Det som avgör vad som är smartast för just er. Men att köpa en bil som har två år på nacken kan vara en bra affär då den förre ägaren har tagit den största värdeminsknings kostnaden och ni har köpt en hyfsad ny bil som förmodligen är ganska driftsäker.

När är det mest ekonomiskt att byta bil, Det bästa är att äga bilen tills det är dags att skrota den. Generellt är det billigare att äga en gammal bil även om reperationskostnaderna ökar ju äldre bilen blir.
När är det mest ekonomiskt att byta bil, Det bästa är att äga bilen tills det är dags att skrota bilen. Generellt är det billigare att äga en gammal bil även om reparationskostnaderna ökar ju äldre bilen blir. Kan man köpa begagnade bildelar till rätt pris är en gammal bil lönsam att äga.
LÄS MER: Volvo fuskar med avgasutsläpp