Lämna bil till skrot

Lämna bil till skrot

Att lämna bil till  skrot kan innebära kommande problem för ägaren. Var gränsen går för en uttjänt bil varierar många gånger på vem som är mottagare. Och dessa inkluderar allt från seriösa bilskrotar till den organiserade brottsligheten. Även om ägaren lämnar sin bil till en bilskrot är det en ingen garanti för att skrotning blir utförd. Efterfrågan av billiga bilar ökar kontinuerligt. Orsaken är naturligtvis att kundkretsen med sämre betalningsförmåga stadigt ökar. Detta har medfört att många aktörer har sökt sig till den lönsamma och många gånger skattefria” branschen.

Bilbärgning Gbg AB köper defekta och krockade bilar som är nyare än 2006. Besök hemsidan bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning hos en auktoriserad bilskrot. Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en uttjänt bil.

LÄS MER: Hur hittar man seriöst företag som skrotar bilar

Det är ingen nyhet att förvandla skrotbilar till körbara fordon. Den illegala utförseln till i första hand Afrika har pågått länge. Här har brottsligheten funnit en nisch, som liknar  felparkerarnas uppläggning av målvakter. Och det verkar som om myndigheterna inte hunnit med i den här utvecklingen. Det finns olika sätt för aktörer att skaffa billiga bilar, för att sedan sälja med god avans. 

LÄS MER: Förbjud export av skrotbilar till länder som saknar miljölagar

Ett klassiskt sätt är köpare söker bilar. I annonserna uppges telefonnummer , eller en svarsmall, där en säljare kan beskriva sin bil för att få ett uppskattat pris. Det blir i regel ett pris som säljaren accepterar. Men vid hämtningen av bilen är värdet något helt annat. Beroende på en mängd av anmärkningar förklaras bilen vara likvärdig med en skrotbil. Och att det är bättre att lämna bil till skrot. Fast några hundralappar är man trots allt villig att betala. Den förbluffade säljaren godkänner i hastighet köpeskillingen.

LÄS MER: Skrota bilen gratis med hämtning i Göteborg
Att lämna bil till  skrot kan innebära kommande problem för ägaren. Var gränsen går för en uttjänt bil varierar många gånger på vem som är mottagare.
Att lämna bil till  skrot kan innebära kommande problem för ägaren. Var gränsen går för en uttjänt bil varierar många gånger på vem som är mottagare.

Några dagar senare finner han att bilen utannonseras för upp mot 10 000-tals kronor. I vredesmod signaleras varningar, på alla sätt på nätet, för dessa aktörer. Men försäljningstricket har alltid, kommer alltid att fungera oavsett vilka åtgärder en lurad säljare än gör. Den organiserade brottsligheten använder även andra metoder. Ett sådant är, att med falsarium, låta en skrotbil ändra adress på väg till bilskroten.

LÄS MER: Sälj bilen som defekt om det inte är en skrotbil

Ägarna bestämt att lämna bil till skrot, men inte är helt uttjänta, är ett eftertraktat byte. På internet annonserar dessa aktörer efter skrotbilar. Som hämtas gratis för transport till ett bilskrotningsföretag. Med hjälp av medsänd registreringsbevis kan ägarbyte ske utan säljarens vetskap.

Det är svårt att få juridisk hjälp för något man tycker är ett solklart bedrägeriMen säljare måste vara betydligt mera observant vid planering av avyttring av bilen. Med ganska enkla medel kan många aktörer sorteras bort i det här stadiet. De seriösa och skattebetalande företagen har alltid sina tillstånd synliga. De lämnar också garantier för olika överenskommelser. Sådana borgar för att det säkraste valet görs vid planeringen av olika hämtningar. Lämna bil till skrot, anlita en auktoriserad bilskrot som skriver ett skrotintyg.

LÄS MER: Köpa delar från skrotbilar, märkesdemo.se, laga.se eller bildelsbasen.se