Laga, Lagabasen

Tjäna tusenlappar på köp av begagnade bildelar. Och att skaffa dessa från Laga.se kan jämföras med köp över disk. Det finns online-företag som ger kunder trygghet med en god service. När en bil behöver repareras har den förbrukat en viss del av sin livslängd. Och det betyder att kvaliteten på en reservdel inte behöver överstiga bilens resterande körlängd. En ny del kan därför betyda en helt onödig utgift. Men man får inte glömma bort kvaliteten i samband med anskaffningen. Ofta stirrar en bilägare sig blind på enbart ett lågt pris. Det är speciellt viktigt att granska garantin vid köp av begagnade delar. Kraven uppfylles av flera bilskrotar vid köp av begagnade bildelar hos Laga. Men det går att hitta riktigt bra och billiga delar på skrotar som har självplock om man är lite kunnig.

Bilskroten med den bästa ersättningen i Västra Götaland

Uffes bil på Orust AB betalar bäst för uttjänta fordon. Företagets verksamhet är helt inriktat på återvinning och säljer därför inga begagnade bildelar.

Adress: Övre Höga 126, 472 96 Varekil Tel: 0304-474 76

Upp mot 100 av landets bilskrotar är anslutna till digitalföretaget. Skrotbilar hämtas dagligen. Och att skrota bilen ger mycket hög ersättning av vissa bilskrotar. Så tillgången av delar är stor. Många likvärdiga delar finns samtidigt hos flera bilskrotar. Priser, körda mil samt garantier presenteras på en gemensam meny. På hemsidan finns anslutna bilskrotar samlade under ”bildemonterare” med lätt åtkomlighet. Det samma gäller för anslutna ”bilverkstäder”. Många erbjuder tjänster för halva kostnaden jämfört med en märkesverkstad. Och ur garantisynpunkt är det en stor fördel att anlita någon av dessa.

Bra garantier när man köper delar hos Laga

Det gäller även vid val av bildel. Vissa bildemonteringar lämnar Green Parts garanti på begagnade bildelar. För att undvika eventuella framtida problem bör en sådan garanterad del väljas. Men att köpa en begagnad bildel online blir allt för krångligt för de flesta. När man köper över disk brukar säljaren hitta önskad detalj. Det är sällsynt att en bildel behålles oförändrad genom bilmodellens livstid. Förbättrad kvalitet förändrar ibland även utformningen av detaljen. Och artikelnumret är inte alltid instämplat på bildelen. Det betyder oftast ett behov av assistans, av en kunnig säljare, för att hitta rätt artikel. Vid köp av begagnade bildelar från Laga finns den hjälpen på samtliga hemsidors menyer.

Köp begagnade bildelar hos laga

Green Parts garanti har tagits fram som en branschgemensam garanti som alla aktörer i motorbranschen ställt sig bakom för att få en gemensam syn på kvalitet och skadereglering. Garantin gäller ett urval av begagnade bildelar, så kallade Green Parts. Garantin gäller för bildelar som är högst 15 år gamla eller har används i 20 000 mil.

Enkelt att söka efter reservdelar på Lagabasen hemsida

En bildel online kan sökas genom registreringsnumret, artikelnumret, benämning eller bildligt talat fråga över disk, men med digital kommunikation. Hemsidan består av dessa fyra varianter. Det är sällan bilägaren känner till artikelnumret. Så alternativet registreringsnummer bör bli sökmotorn, om man inte överlåter proceduren till säljaren direkt genom att klicka på FRÅGA. När numret är intryckt visas en översikt av produktgrupper. Här väljer man en trolig grupp före alternativet fritext. Det kräver att man känner till delens benämning. Även om många synonymer är inlagda i systemet kan det vara svårt för en lekman att komma vidare här. Tryck istället på en lämplig produktgrupp, som då bryts ned i undergrupper. Dessa spaltas vidare upp på artikelnivå.

Laga.se en av dom största aktörerna på begagnade bildelar i Sverige

En sammanställning visar vilka bildemonteringar som har önskad bildel till försäljning. Prisuppgift, årsmodell, körlängd finns angivna liksom kvaliteten. Alla bilskrotar lämnar tyvärr inte Green Parts garanti. Och det framgår tydligt i sammanställningen. Så det gäller för köparen att bedöma värdet av en sådan vid köpet. Observera att vid alla steg, under sökningen efter rätt reservdel, kommer FRÅGA upp, för att bistå vid behov. Så närmare ett köp över disk, än anskaffning av begagnade bildelar hos Laga online, kan man knappast komma. Det borgar för att en förväntad bildel även blir levererad. Även om det finns bytesrätt undanröjer detta framtida kostnader orsakade av en felbeställning.