Bilskrot i Göteborgsområdet

Bilskrot i Göteborgsområdet

Bilskrot i Göteborgsområdet. För den som tänker skrota sin bil finns det många alternativ att välja. Det första valet är att själv transportera bilen till bilskrotning eller begära bärgning. Om inte skrotbilen kan köras eller på annat sätt transporteras av ägaren. Nästa steg är är att välja mellan ett auktoriserat bilskrot som i allmänhet är en kugge i processen återvinning. Denna process är lagbunden med krav på lägst 95 % återanvändning.  Om något annat ”företag” anlitas finns risken att skrotbilen kommer på villovägar. Och lätt kan komma tillbaka i trafik tvärs emot ägarens beslut.

 

Bilbärgning Gbg AB betalar för bilar som är nyare än 2006. Besök vår hemsida www.bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning hos en auktoriserad bilskrot i Göteborg.
LÄS MER: Skrotning bilar av seriös aktör i Göteborg

Frågan om kostnad för bärgning eller rent av ersättning för skrotbilen är ofta aktuell före beslut. I branschen förekommer ett antal oseriösa och oregistrerade ”skrotföretag” som i grund och botten är fiktiva. Dessa erbjuder så kallade lockpriser. För att vid köptillfället ändra till noll kronor baserat på oändligt många bortförklaringar. Dessa aktörer har naturligtvis inga tillstånd eller är registrerade hos Länsstyrelsen eller Skatteverket. Kan ägaren själv på något sätt transportera sin skrotbil till ett auktoriserat skrotupplag nära bilskrot i Göteborgsområdet. 

LÄS MER: Förr hade alla bilskrotar självplock

Om ägaren skall anlita hjälp till bärgning och transport finns många alternativ. Och många av dessa finns tyvärr i kategorin fiktiva ”företag” med ovan beskrivna brister. För att sortera ut seriösa skattpliktiga företag i denna härva måste man gå metodiskt till väga. Att företaget måste vara registrerat med organisationsnummer är en självklarhet. Detta är ändå ingen garanti för att företaget är seriöst och följer lagar och regler.

Bilskrot i Göteborgsområdet. För den som tänker skrota sin bil finns det många alternativ att välja. Det första valet är att själv transportera bilen till bilskrotning eller begära bärgning.
Bilskrot i Göteborgsområdet. För den som tänker skrota bilen finns det många alternativ att välja. Det första valet är att själv transportera bilen till bilskrotning eller begära bärgning. Är man i behov av begagnade reservdelar med god kvalite är lagabasen eller märkesdemo att rekommendera. Skrot Göteborg delar har mer eller mindre försvunnit.
LÄS MER: Bilskrot Göteborg öppettider

Det finns personer som gömmer sig företag som är registrerat av Bolagsverket men inte finns hos Skatteverket. Anledningen till detta behöver inte förklaras. Transport av skrotbil klassas av Länsstyrelsen som transport av farligt avfall. För detta krävs särskilt tillstånd som visar att företaget följer lagar och regler. Som är kopplade till verksamheten. Det är enkelt för skrotbilsägaren att kontrollera. Tillståndet skall finnas i bärgningsbilen. Tillståndet är naturligtvis utställd på företagets organisationsnummer. I tillståndet finns alla krav specificerade av Länsstyrelsen och betyder att företaget lever upp till dessa. Ägaren kan alltså med enkla medel förvissa sig om att skrotbilen kommer att hanteras helt enligt myndigheters krav på återanvändning. Att hitta bilskrot i Göteborgsområdet som har ställda miljökrav som innefattas av detta kommer att följas.

LÄS MER: Hitta billigare nya reservdelar än begagnade på bildelsbasen