Bilskrot Göteborg

Bilskrot i Göteborg. Flera städer och större samhällen saknar, en av Länsstyrelsen, auktoriserad bilskrot. De aktiva företagen hämtar skrotbilar för demontering eller självplock. Och flertalet säljer begagnade bildelar genom Bildelsbasen eller Laga. Men det kan löna sig att kontakta företaget direkt. Det finns bilskrot i Göteborg, här är några förslag på skrotar i Göteborg och angränsande kommuner.

Bildelcentrum Partille AB

Skrotfrag Göteborg

L G Bildemontering AB

Nya Angered Bildelar AB

Mölndals Bildemontering AB

Kungälvs Bildemontering AB

Bilskrot Göteborg när man ska skrota bilen

Närmast är att skrota bilen i Agnesberg eftersom det inte finns flera bilskrotar i Göteborg i Detta område. Man ska anlita en auktoriserad bilskrot för att få en problemfri hantering av bilen. Risken för efterkrav och att skrotbilen inte blir avregistrerad är liten när man anlitar godkända aktörer. När skrotbilar hämtas lämnas normalt ett mottagningsbevis. Detta skall inte förväxlas med ett skrotningsintyg, som är ett bevis på att den uttjänta bilen blir avregistrerad hos Transportstyrelsen. Skrotbilen tas därefter om hand hos bildemonteringen och de begagnade bildelarna återanvändes. Det som återstår av bilen återvinns.

De auktoriserade företagen lyder under Naturvårdsverkets krav på skrotbilshantering och kontrolleras kontinuerligt av Miljöförvaltningen. Dessa krav måste följas om man ska starta en bilskrot i Göteborg. Bilproducenterna förordnades, enligt SFS 2007:185, att bilda ett nätverk av auktoriserade bilskrotar. Och det längsta avståndet till en bilägare sattes till 50 km. Tyvärr har inte detta infriats. Vilket drabbar de nordliga delarna mest med betydligt längre avstånd än det bestämda. Om man inte kan köra köra fordonet själv för att skrota bilen i Göteborg, kan man undersöka med bilskrotarna om dom kan hämta i området.

Eftersom det finns flera auktoriserad bilskrotar i Göteborg bör man leta i flera områdena. Närmast är bilskrot i Agnesberg för att få bilen skrotad.

Eftersom det finns flera auktoriserad bilskrotar i Göteborg bör man leta i flera områdena. Närmast är bilskrot i Agnesberg för att få bilen skrotad.