Skrota defekt bil

Skrota defekt bil

Skrota defekt bil. Var går gränsen mellan en skrotbil och en defekt dito? Det tolkas troligtvis på olika sätt beroende på vem som frågas. En miljöaktivist skulle förmodligen vilja skrota halva landets bilflotta. En handlare med bättre begagnade bilar skulle i sin tur vilja skrota alla bilskrotar. Därför ställer vi dessa ivriga förespråkare åt sidan. Ett är dock helt säkert, den här branschen hyser många tvivelaktiga aktörer. Här frodas illegala och ”skattefria” affärer som aldrig förr. Och det är inte speciellt konstigt. Utan myndigheters bevakning och kontroll är det ju rena autostradan rakt ner i byxfickan. Svindel för några miljoner kronor varje år verkar inte väcka tillräckligt intresse för ingripande. Inte ens om det bedrivs av flera tusen personer. Mer information om att skrota bilen och hur man gör med en förbrukad bil.

Bilbärgning Gbg AB betalar för defekta bilar som är nyare än 2006. Besök vår hemsida bilskrotgbg.se för en kostnadsfri värdering. Äldre och sämre bilar hämtas gratis för skrotning hos en auktoriserad bilskrot.
LÄS MER: Köper defekta och krockade bilar i Göteborg

Den defekta bilen klassas många gånger som skrotbil av ägaren. Och orsakerna kan vara många. Klassikern är naturligtvis det negativa resultatet vid bilbesiktningen. Efter besök hos en verkstad för kostnadsförslag för reparationerna måste ägaren besluta nästa steg.  Att skrota defekt bil kan innebära att man förlorar pengar. Kanske kan man sälja bilen som defekt. Först måste en uppskattning av värdet på motsvarande körbar bil göras. Det är snabbt gjort på Blocket. Och det kanske visar sig att priset på en liknande bil understiger den givna reparationskostnaden, så det blir lätt att fatta beslut. Bilen kommer att avställas och skrotas på närmaste bilskrot i Göteborg. Beställning av hämtning till skrot göres. Men något annat kan mycket troligt ske. Den här bilen, som är skrotbil i landet, är ett förträffligt fordon till exempel i Afrika. Så med illegal utförsel har miljöproblemet flyttats över till någon annan och det genom en god affär.

LÄS MER: Auktoriserade bilskrotar annonserar om att köpa skrotbilar

Men innan bilen klassats som skrotbil är den defekt. Det är en gammal bil med vissa brister och med hög avgasutsläpp av koldioxid. En miljömedveten person skulle skicka bilen på ett säkert sätt till närmaste bilskrot för att skrota defekt bil. Det händer inte i de här kretsarna. Skickas inte bilen illegalt utomlands finns avsättningsmöjligheter på närmare håll. Genom falsarier är det enkelt att byta ägare. Felen fixas provisorisk för att endast klara ombesiktningen. Efter en noggrann rengöring, polering och sanering skiner och doftar bilen i närmaste som den vore i nyskick.

Skrota defekt bil. Var går gränsen mellan en skrotbil och en defekt dito? Det tolkas troligtvis på olika sätt beroende på vem som frågas
Skrota defekt bil. Var går gränsen mellan en skrotbil  som behöver köras till en bilskrot Göteborg eller en defekt dito? Det tolkas troligtvis på olika sätt beroende på vem som frågas

Okulärt har värdet mångdubblats och snart har en omedveten kund hittats. Ytterligare en god och skattefri affär är i hamn. Så går det till, och så verkar det fortsätta i framtiden. Det finns dock en möjlighet att förhala sådana verksamheter. Ägaren som beslutade att skrota sin bil kan påverka händelserna. När man beställer hämtning för att skrota bilen i Göteborg till exempel,  gör man detta omedveten av vad som kan hända innan bilen kommit till bilskroten. Kanske har en liten ersättning vid hämtningen också påverka.

LÄS MER: Tipsen för att fixa småfelen på bilen själv

Troligtvis vill ingen bilägare bli indragen i en bedrägerihärva även om han inte blir medveten om det i framtiden. Risken att upptäcka sin gamla skrotbil i trafiken är nog inte så stor. Men han kan vara mera uppmärksam vid beställning av hämtning till bilskroten. Bland annonserna, man söker efter bärgning, finns seriösa företag man kan anlita. Ett sådant är registrerat och har tillstånd från Länsstyrelsen att frakta skrotbilar. Registreringen gäller även hos Skattemyndigheten som erhåller lagstiftat skatt. Tillståndet finner beställaren på bärgningsföretagets hemsida. Så före beställningen är det bara att klicka på den här länken för att få bekräftelse om säker skrota defekt bil av sitt uttjänta fordon.

LÄS MER: Lär dig att serva bilen själv och spara tusenlappar

One thought on “Skrota defekt bil

Kommentarer inaktiverade.