Bilskrot Motala

Bilskrot Motala

Bilskrot Motala, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Motala om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

H&K Bildemontering AB skrotar din bil. Här kan du köpa billiga delar till bilen.

Kontaktuppgifter: H&K Bildemontering AB

Adress: Nykyrka Industriområdet 128

591 97 Motala

​Tel: 0141-21 98 22

…………………………………………………………………………………………….

Motala Bildemontering AB skrotar din bil. Här kan du köpa billiga delar till bilen.

Kontaktuppgifter: Motala Bildemontering AB

Adress: Torvsättersvägen 26

591 52 Motala

Lagkrav för bilskrot i Motala

Skrotningsföretag som sysslar bildemontering, bilskrot Motala och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Skrotbilar klassas som farligt avfall. Därför krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga bilen till en bilskrot Motala.

LÄS MER: Skrota utländska bilar i Sverige

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Motala. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler. 

LÄS MER: 10 tips när du skall skrota din bil
Bilskrot Motala, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Motala om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.
Bilskrot Motala, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Motala om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.
LÄS MER: Billiga delar hittar man på skrotar som har självplock

Hos Transportstyrelsen kan man få information om hur många bilar som skrotas och avregistreras i Sverige. I början av 2000 talet var antalet skrotade bilar betydligt mycket mer. Detta är mycket märkligt med tanke på att det är rekord år både 2016 och 2017 när det gäller ny registreringar av personbilar. Förut var det balans när det gäller skrotning och nyregistrering. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att många bilar som skulle skrotas här i Sverige, exporteras illegalt till t ex. Afrika. Bristen på material i form av skrotbilar kan äventyra våra inhemska bilskrot Motala och bildemonteringar. Förbjud därför export av bilar som är 10 år och äldre till länder där miljölagar inte är likställda med Sveriges miljölagar, Men framförallt miljön i dom länder som skrotbilarna hamnar i.

LÄS MER: Bilskrotar och bildemonteringar i Åtvidaberg

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

LÄS MER: Bra bilskrot i Västra Frölunda

One thought on “Bilskrot Motala

Kommentarer inaktiverade.