Bilskrot Eksjö

Bilskrot Eksjö

Bilskrot Eksjö, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Eksjö om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

Har du en lastbil som behöver skrotas kan Rogers bil hjälpa Dig. Kontakta dom så hjälper dom dig. Dom är din lastbilsskrot och proffs på allt inom demontering av lastbilar. Tack vare deras kunskap kan dom på ett säkert sätt sanera din lastbil på miljöfarliga vätskor och sedan plocka isär den.

Kontaktuppgifter: Rogers bil

Adress: Hässelåsgatan 9

575 36 Eksjö

​Tel: 0381-66 35 50

…………………………………………………………………………………………….

Bildemontering Eksjö, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot.
Bildemontering Eksjö, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot.

Bilskrot Eksjö, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Eksjö om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.
Bilskrot Eksjö, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Eksjö om du har en bil som ska skrotas eller köpa begagnade reservdelar.

Lagkrav för bildemontering  Eksjö

Skrotningsfirmor som sysslar bildemontering, bilskrot Eksjö och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Skrotbilar klassas som farligt avfall. Därför krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga bilen till en bilskrot Eksjö självplock.

LÄS MER: Bilskrotens betydelse för vår miljö

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Eksjö. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

Hos Transportstyrelsen kan man få information om hur många bilar som skrotas och avregistreras i Sverige. I början av 2000 talet var antalet skrotade bilar betydligt mycket mer. Detta är mycket märkligt med tanke på att det är rekord år både 2016 och 2017 när det gäller ny registreringar av personbilar. Förut var det balans när det gäller skrotning och nyregistrering. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att många bilar som skulle skrotas här i Sverige, exporteras illegalt till t ex. Afrika. Bristen på material i form av skrotbilar till begagnade reservdelar kan äventyra våra inhemska bilskrotar och bildemonteringar. Förbjud därför export av bilar som är 10 år och äldre till länder där miljölagar inte är likställda med Sveriges miljölagar. Detta skulle gynna både bilskrot Eksjö, men framförallt miljön i dom länder som skrotbilarna hamnar i. Sälj din skrotbil och tjäna lite pengar.

LÄS MER: 10 tips när du skall skrota din bil
LÄS OCKSÅ: Bilskrotar och bildemonteringar i Vimmerby

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information klicka här bilskrot Eksjö och skrota bilen

One thought on “Bilskrot Eksjö

Kommentarer inaktiverade.