Bilskrot Vimmerby

Bilskrot Vimmerby

Bilskrot Vimmerby, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Vimmerby om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

När ni lämnar er bil för skrotning hos Vimmerby bildemontering så ser dom till att den blir skrotad och avregistrerad i bilregistret. Dom ombesörjer också att bilen tas om hand och återvinns på ett miljöriktigt sätt. Som kund skall du få mottagningsbevis och ett skrotintyg som bevis på att bilen har blivit avregistrerad.

Kontaktuppgifter: Vimmerby bildemontering

Adress: Källenäs 110

590 80 Södra Vi

​Tel: 0492-200 28

…………………………………………………………………………………………….

Hos Rumskulla Skrot kan du skrota bilen eller köpa begagnade reservdelar. Dom har även självplock  på sitt skrotupplag där man kan skruva ner delarna själv och på så vis köpa dom billigare. Har man skrot, Rumskulla Skrot hämtar både lantbruksskrot och industriskrot.

Kontaktuppgifter: Rumskulla Skrot

Adress: Övrakulla 106

598 92 Vimmerby

​Tel: 0496 – 401 01

Bildemontering Vimmerby, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot.
Bildemontering Vimmerby, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot. Bilskrot säljer reservdelar.

Bilskrot Vimmerby, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Västervik om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.
Bilskrot Vimmerby, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Västervik om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

Lagkrav för bildemontering  Vimmerby

Skrotfirmor som sysslar bildemontering, bilskrot Vimmerby och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Skrotbilar klassas som farligt avfall. Därför krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga bilen till en bilskrot Vimmerby.

LÄS MER: Bilskrotens betydelse för vår miljö

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Vimmerby. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

Hos Transportstyrelsen kan man få information om hur många bilar som skrotas och avregistreras i Sverige. I början av 2000 talet var antalet skrotade bilar betydligt mycket mer. Detta är mycket märkligt med tanke på att det är rekord år både 2016 och 2017 när det gäller ny registreringar av personbilar. Förut var det balans när det gäller skrotning och nyregistrering. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att många bilar som skulle skrotas här i Sverige, exporteras illegalt till t ex. Afrika. Bristen på material i form av skrotbilar kan äventyra våra inhemska bilskrotar och bildemonteringar. Förbjud därför export av bilar som är 10 år och äldre till länder där miljölagar inte är likställda med Sveriges miljölagar. Detta skulle gynna både bilskrot Vimmerby, men framförallt miljön i dom länder som skrotbilarna hamnar i.

LÄS MER: Företag som köper defekta bilar
LÄS OCKSÅ: Bilskrotar och bildemonteringar i Västervik

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information klicka här bilskrot Vimmerby och skrota bilen

One thought on “Bilskrot Vimmerby

Kommentarer inaktiverade.