Bilskrot Vetlanda

Bilskrot Vetlanda

Bilskrot Vetlanda, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Vetlanda om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

Hos Höglandets Fordonsåtervinning AB kan du skrota bilen kostnadsfritt. Dom tar hand om den på ett miljövänligt sätt.  Beroende på fordonets märke och skick kan eventuell ersättning förekomma. Kontakta dom för att se om dom kan ombesörja hämtning av ditt skrotbil. Som kund skall man få mottagningsbevis samt ett skrotningsintyg som ett bevis på att bilen blir avregistrerad.

Kontaktuppgifter: Höglandets Fordonsåtervinning AB

Adress: Nässja Norra 37

574 37 Vetlanda

​Tel: 0383-122 22

…………………………………………………………………………………………….

 

Bildemontering Vetlanda, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot.
Bildemontering Vetlanda, skrotade bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot. vissa bilskrotar har självplock.

Bilskrot Vetlanda, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Vetlanda om du vill skrota din bil.
Bilskrot Vetlanda, det finns 1 st. bilskrotar i närheten av Vetlanda om du vill skrota din bil eller få tag i delar till bilen.

Lagkrav för bildemontering  Vetlanda

Företag som sysslar bildemontering, bilskrot Vetlanda och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen. Skrotbilar klassas som farligt avfall. Därför krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att bärga bilen till en bilskrot som i sin tur säljer reservdelar av skrotbilen.

LÄS MER: Skrotning bil som ägs av dödsbo

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Vetlanda. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

Hos Transportstyrelsen kan man få information om hur många bilar som skrotas och avregistreras i Sverige. I början av 2000 talet var antalet skrotade bilar betydligt mycket mer. Detta är mycket märkligt med tanke på att det är rekord år både 2016 och 2017 när det gäller ny registreringar av personbilar. Förut var det balans när det gäller skrotning och nyregistrering. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att många bilar som skulle skrotas här i Sverige, exporteras illegalt till t ex. Afrika. Bristen på material i form av skrotbilar kan äventyra våra inhemska bilskrotar och bildemonteringar. Förbjud därför export av bilar som är 10 år och äldre till länder där miljölagar inte är likställda med Sveriges miljölagar. Detta skulle gynna både bilskrot Vetlanda, men framförallt miljön i dom länder som skrotbilarna hamnar i.

LÄS MER: Bilskrotar och bildemonteringar i Gislaved
LÄS OCKSÅ: Information om skrotning av mopeder

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information klicka här bilskrot Vetlanda och skrota bilen