Bilskrot Trelleborg

Bilskrot Trelleborg

Bilskrot Trelleborg, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Trelleborg om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

Magnus Bildemontering startade 1993. Sedan dess har dom varit verksamma inom området och skrotar idag drygt 700 bilar per år. Dom är auktoriserade och medlemmar i Sveriges Bilskrotares Riksföbund (SBR), samt miljöcertifierade enl ISO 14001. 10 000 kvadratmeter med bilar för självplock varav hela 1.200 kvadratmeter är inomhus. Här lagrar dom också alla deras demonterade bildelar för försäljning.

Adress: Omvägen 27

231 62 Trelleborg

​Tel: 0410-44022

…………………………………………………………………………………………….

T-J Bildemontering säljer begagnade reservdelar. Här kan du lämna in din bil skrotning kostnadsfritt.

Besöksadress: Sjöviksvägen 27

231 62 Trelleborg

Telefon: 0410-194 51

 

 

Bildemontering Trelleborg, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot
Bildemontering Trelleborg, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot

Bilskrot Trelleborg, det finns 3 st. bilskrotar i närheten av Trelleborg om du vill skrota din bil.
Bilskrot Trelleborg, det finns 3 st. bilskrotar i närheten av Trelleborg om du vill skrota din bil.

Lagkrav för bildemontering Trelleborg

Företag som sysslar bildemontering Trelleborg och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med att sälja begagnade reservdelar. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Trelleborg. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

LÄS MER: Förbjud illegal export av skrotbilar
LÄS OCKSÅ: Bilskrotar och bildemonteringar i Malmö

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information klicka här bilskrot Trelleborg när du skall skrota bilen

One thought on “Bilskrot Trelleborg

Kommentarer inaktiverade.