Bilskrot Örkelljunga

Bilskrot Örkelljunga

Bilskrot Örkelljunga, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Örkelljunga om du vill skrota din bil eller köpa begagnade reservdelar.

M.L. Bilskrot sysslar med bilskrotning, försäljning av bilar, nya och begagnade bildelar, försäljning av nya och begagnade däck och batterier, bilreparationer och däckservice

Västra Ringarp
286 91 Örkelljunga

Tel 0435-508 40

…………………………………………………………………………………………….

Hasanovs Bilservice och Bilskrot erbjuder hämtning och hantering av din skrotbil
i Örkelljunga. Bjuv och Perstorp där bedriver dom separata bilskrotar i vardera kommun. Dom ombesörjer hämtning av skrotbilar i Örkelljunga.

 

Stationsvägen 5

267 90 Bjuv

Tel  042-823 88

 

Bildemontering Örkelljunga
Bildemontering Örkelljunga, bilar tas om hand av en auktoriserad bilskrot när man skrota bilen. Vissa bilskrotar har självplock där man kan skruva av delarna själv.
Bilskrot Örkelljunga, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Örkelljunga om du vill skrota din bil.
Bilskrot Örkelljunga, det finns 2 st. bilskrotar i närheten av Örkelljunga om du vill skrota din bil eller behöver delar till bilen.

Lagkrav för bildemontering Örkelljunga  

Företag som sysslar bildemontering Örkelljunga och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing gäller också bilskrot Örkelljunga. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

LÄS MER: Skrota din bil hos en auktoriserad aktör
LÄS OCKSÅ: Bilskrotar och bildemonteringar i Halmstad

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information klicka här bilskrot Örkelljunga när du skall skrota bilen