Skrota utländsk bil

Skrota utländsk bil

Skrota utländsk bil i Sverige. För att den som äger bilen skall få bilen avregistrerad i sitt hemland (inom EU). Krävs ett skrotningsintyg för EES_länder som en auktoriserad bilskrot eller producent skriver ut. För att kunna skriva ut skrotningsintyget skall bilens handlingar vara tillgängliga. På intyget framgår bilens registreringsnummer, bilmärke, modell, fullständigt chassinummer och från vilket land bilen kommer ifrån. Intyget skall vara stämplat och underskrivet av det godkända företaget som skrotar bilen.  Fordonsägaren skall ta bort bilens nummerskyltar och skicka dom med det utfärdade skrotningsintyget till den myndighet  som handhar registrering och avregistrering av bilar i det land som det gäller (motsvarande Transportstyrelsen i Sverige).

LÄS MER: Hjälp att få utländsk bil skrotad i Göteborg
Skrota utländsk bil i Sverige. För att den som äger bilen skall få bilen avregistrerad i sitt hemland (inom EU). Krävs ett skrotningsintyg för EES_länder.
Skrota utländsk bil i Sverige. För att den som äger bilen skall få bilen avregistrerad i sitt hemland (inom EU). Krävs ett skrotningsintyg för EES_länder.

För att skrota bil i Sverige med en svensk bil klicka här

Bilbärgning Gbg AB i Göteborg kan ombesörja hämtning och skrotning av utländska bilar i Göteborg och dess kranskommuner.

2 reaktioner på ”Skrota utländsk bil

Kommentarer inaktiverade.