Skrotningsavgift

Skrotningsavgift

Skrotningsavgift var en kostnad för skrotpremien. Avgiften betalades av förste ägare för varje ny bil som registrerades in i bilregistret. Bilskrotningsfonden som förfogade över pengarna och betalade ut skrotbilspremie för varje inlämnad bil hos en auktoriserad bilskrot. Oftast tog skroten lika mycket för att skrota bilen som premien var. Denna modell varade fram till sista april 2007. Numera existerar inte skrotningsavgift när du köper en ny bil. Den nya modellen när du skrotar din bil är att skrotningspremien avskaffades och har ersatts av ett utökat ansvar för landets bilproducenter. Idag skall du kunna lämna din bil kostnadsfritt till ett av bilproducenternas mottagningsställe eller till en auktoriserad bilskrot som är godkänd av producenterna. Förutsättning för detta är att bilen är komplett.  Du kan inte plocka delar från bilen och sen räkna med att kunna skrota bilen gratis på någon av producenternas mottagningsställen. Saknas delar kan dom kräva skälig ersättning.

Skrotningsavgift existerar inte idag. Vi kan hjälpa dig med hämtning av bil för skrotning gratis.
Skrotningsavgift existerar inte idag. Vi kan hjälpa dig med hämtning av bil för skrotning gratis.

Det finns företag som har tagit ett steg till, Företaget bilskrotgbg.se /Bilbärgning Gbg AB erbjuder hämtning av bil för skrotning gratis i Göteborg med omnejd. Skrotbilar hämtas gratis i följande område Göteborg, Öckerö, Mölndal, Kållered, Kungsbacka, Härryda, Partille, Lerum, Angered, Hisingen, Ale, Kungälv, Lilla Edet, Stenungsund, Tjörn, Orust, Lysekil, Munkedal, Uddevalla.

För bärgning av bilar till skroten, Krävs att företagen har tillstånd från Länsstyrelsen. Bilbärgning Gbg AB har detta.
För bärgning av bilar till skroten, Krävs att företagen har tillstånd från Länsstyrelsen. Bilbärgning Gbg AB har detta.