Bilskrot Halmstad

Bilskrot Halmstad

Bilskrot Halmstad, det finns 2 st. bilskrotar i  Halmstad  om du vill köpa begagnade reservdelar eller skrota bilen.

Kristineheds bildemontering  AB säljer nya och begagnade reservdelar och däck. här kan du även skrota din bil.

Telefon 035-21 72 65 adress: Kristinehedsvägen 20   302 44 HALMSTAD

…………………………………………………………………………………………….

Halmstad bildemontering HB är skrot som även utför bilreparationer och säljer däck, dom har också däckhotell. Dom hämtar även skrotbilen mot en avgift.

Skrotbilar klassas som farligt avfall:

För att få transportera farligt avfall behövs tillstånd från Länsstyrelsen. Den som lämnar farligt avfall är skyldig att kontrollera att transportören har tillstånd innan avfallet lämnas för transport.

Bildemontering Halmstad
Bildemontering Halmstad, bilar tas om hand för demontering
Bilskrot Halmstad
Bilskrot Halmstad när du skall skrota bilen eller skaffa  beg. reservdelar till din gamla bil. Har du tur har dom självplock där man skruvar ner delarna själv till ett reducerat pris.

Lagkrav för bildemontering Halmstad 

Företag som sysslar bildemontering Halmstad/bilskrot Halmstad måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

LÄS MER: Ibland är begagnade delar dyrare än nya reservdelar

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler gäller även bilskrot Halmstad.

LÄS MER: Anlita alltid auktoriserad bilskrot för inlämning av uttjänt fordon

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

LÄS MER: Bilskrotar som skrotar bilar i Falkenberg