Bilskrot Falkenberg

Bilskrot Falkenberg

Bilskrot Falkenberg, det finns 2 st. bilskrotar i  av Falkenberg om du vill skrota bilen.

Returbilen i Falkenberg är en bilskrot som enbart har självplock, det innebär att du som kund inte kan beställa några delar utan måste åka till dom och själv demontera det du vill köpa. Returbilen har ingen telefon, så man kan inte ringa till dom.

Adress: Skogstorp 402, 311 91 Falkenberg. GPS koordinater: N 56° 55.6492′ E 12° 25.6707′

…………………………………………………………………………………………….

Walters Bildelar AB skrotar mellan 2000 – 3000 bilar varje år, på deras hemsida kan man söka efter begagnade reservdelar.

Walters Bildelar AB
Skogstorp 402,
311 91 Falkenberg

Tel 0346-714580

Bildemontering Falkenberg
Bildemontering Falkenberg, bilar tas om hand för demontering
Bilskrot Falkenberg
Bilskrot Falkenberg när du skall skrota bilen eller anskaffa delar till bilen.

Lagkrav för bildemontering Falkenberg 

Företag som sysslar bildemontering Falkenberg och bilskrotning måste vara auktoriserade enligt” Tillsyn vid bilskrotning” genom tillstånd av Länsstyrelsen. Länsstyrelsen och kommunens miljökontor gör årliga inspektioner för att kontrollera att regler, miljökrav och övriga förordningar följes enligt tillståndet. Dessa har skärpts betydligt hos bilskrot Falkenberg under årens gång och även medfört att en stort antal av landets bilskrotar har upphört med sin verksamhet. Bilskrotningsförordningens regler är de som gäller idag och även bilskrot Falkenberg. Därför är de tidigare normgivande Naturvårdsverkets och Bilskrotningslagens branschbundna föreskrifter något förlegna även om många av dessa återuppstår i Bilskrotningsförordningen.

Definitioner i den nya förordningen är att bilskrotning av uttjänta fordon skall resultera i återvinning, återanvändning och energibesparing. Måttet för detta är att 85% av bilens vikt skall återvinnas till och med år 2015. Därefter är målet satt att minst 95% skall återvinnas när man skrotar bilen. Det som kvarstår och inte kan återanvändas i produktionen skall bortskaffas efter givna miljöregler.

LÄS MER: För problemfri skrotning och demontering av din bil

Skrotbilar klassas som farligt avfall, för mer information klicka på länken som leder till kommunens hemsida, FARLIGT AVFALL

För mer information om bilskrot Falkenberg klicka här skrota bilen Falkenberg

LÄS MER: Bilskrotar i varberg när man skall skrota bilen